Makové halušky

Autor receptu: sheenastaley

Strašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových pohárikov už netrvalo dlho. Na podobnom princípe sa robia aj makové rezance, ale tie som ja doma nemala a aj tak mi to takto chutilo viac. :)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou a vajcom až kým nemáme normálne haluškové cesto. Potom haluškujeme cez haluškovač do vriacej vody.
  2. Mne sa podarilo cesto trochu tuhšie, takže som nehaluškovala ale krájala, takže sa mi podarili také trošku Gnochi.
  3. Keď sú halušky vyplávané, precedíme ich, dáme do nich trošku masla, premiešame a zasypeme s makom, ktorý sme si medzičasom zmiešali s práškovým cukrom. Poriadne zamiešame a máme hotovo.