Makové halušky
Autor receptu: sheenastaley
Strašne milujem mak a raz keď som sa doma bezducho poflakovala a hladala niečo
sladké, som objavila jeden balíček maku a uspokojenie mojich chuťových pohárikov už
netrvalo dlho.
Na podobnom princípe sa robia aj makové rezance, ale tie som ja doma nemala a aj tak
mi to takto chutilo viac. :)
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou a vajcom až kým nemáme normálne haluškové cesto. Potom haluškujeme cez haluškovač do vriacej vody.
- Mne sa podarilo cesto trochu tuhšie, takže som nehaluškovala ale krájala, takže sa mi podarili také trošku Gnochi.
- Keď sú halušky vyplávané, precedíme ich, dáme do nich trošku masla, premiešame a zasypeme s makom, ktorý sme si medzičasom zmiešali s práškovým cukrom. Poriadne zamiešame a máme hotovo.