Maková torta

mesiar50 - fotkamesiar50, 22. júna 2014
Maková torta
Foto: mesiar50

Jednoducha akcia.

15
porcií
3o minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny na tortovy korpus:
6 ks
6 pl
6 pl
1 bal
50 ml
5 pl (teplá)
5 pl (nemletý)
Suroviny na parizsky krem :
750 ml
450 g
2 bal
Poleva na vrch torty:
140 g
2 pl (nemletý)
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upecieme si makovy tortovy korpus.: Zltky vymiesame s krystalovym cukrom do penista.K hmote pridame po lyzickach muku,PDP, olej a vodu.Cesto premiesame a nakoniec don varechou jemne primiesame aj sneh z vajecnych bielkov. Cesto pecieme pri 180 C cca.25-30 min.Vas korpus by mal byt krajsi ako moj,kedze ja som ho piekol v remoske.

    Maková torta - obrázok 1
  2. 2

    Priprava parizskeho kremu : Najlepsie je hadam,ked si ho pripravime uz predosli vecer a dielo moze oddychovat cez noc v chladnicke. Postupujeme takto : 1) V smotane na slahanie si dame rozpustit polamane casti bielej cokolady. 2) Dielo kratko povarime cca.3-5 min. 3)Zmes nechame vychladnut a potom ho ulozime do chladnicky min.na12h.

  3. 3

    Na druhy den si k smotanovej hmote primiesame dva balicky smetafixu a na vysokych otackach si vymiesame tuhy krem.Chcel som povodne smetafix vynechat,ale bal som sa fiaska.Predsa len ten krem musi udrzat poschodia torty.Rez ktory mate moznost vidiet na obrazku som robil cca.po dvojhodinovom ukonceni torty.

    Maková torta - obrázok 3
  4. 4

    Polevu na vrch torty som pripravil nasledovne: 1) Cokoladu som rozpustitl vo vodnom kupeli.2) Pridal som 1PL slnecnicoveho oleja a 2 PL nemleteho maku.A nakoniec sa chcem podakovat timu varechy,ze mi publikuju recepty bez dlznov a makcenov a Vam sa za to ospravedlnujem.(na varechu sk.sa dostanem,len pripojenim tableta na anglicku klavesnicu) Dobru chut priatelia.

    Maková torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

88 komentárov k receptu
Milý @Mesiar50 , ja sa tiez ospravedlñujem.Mám spanielsku klávesnicu.Nemôzem dávat mäkcene a neviem to prestavit.Snazím sa.Ale snád je to pochopitelné a aj jasné.Myslím,ze kazdý vidí gramatické hrubky, a chyby spôsobené odlisnou klávesnicou od nich, s trochou tolerancie oddelí.Dakujem.
@mesiar50 , tvoji spoluharcovníci vyhrali s tebou terno:-) Korpus s olejom robievam aj ja, je super, tebe sa aj v remoske podaril veľmi pekne. Bielu čokoládu tiež nemusím, ale k makovej piškóte si ju zvolil úplne správne. Tiež chválim, že nešetríš plnkou a v zdobení si vynaliezavý! Len tak ďalej!
@paploska
Chcel som povodne do torty nainstalovat coko krem,ale som sa radsej spytal mr.google co a ako dalej.
Nakoniec som zosuladil suroviny ako ich vidis v recepte.Spravilo mi radost,ze sa ti torta paci.Dakujem ti.

No Laci,to je už naozaj úmenie takto krásne upiecť a aj nazdobiť tortičku.Čo raz pridáš nejakú sladkú dobrotu,nenachádzam slov a žasnem nad tvojou šikovnosťou.
Torta je elegantná a určite chutná.Veru by som sa rada ponúkla a ochutnala.No neostáva nič iné,len príležitostne vyskúšať.Recept si ukladám.Keď upečiem ak budem mať čím pochválim sa ti.
@tatranka
Ziadne velke umenie mila Martuska.Ja som to robil ako ked murar kladie obkladacky na stenu,kedze ozdobovanie tort a zakuskov nie je,,moja parketa'musel som nieco vymysliet.Pochvala od takej skvelej kucharky ,ako si ty potesi vzdy.Srdecna vdaka.
@ubka
Mile a zdvorile,ze mi vykate,ale som skor zvyknuty,ze mi ludia tykaju.Poprosim vas,aby ste to robila aj vy.Kludne mi tykajte trebars aj po mojom mene,ziadny problem.Dakujem vam za pekne ohodnotenie mojej prace.
znovu nás si nás presvedčil o svojej zručnosti. Ty sa v kuchyni nestratíš. Výborne si doladil chuť torty. Má aj pekný dizajn:-) Tvoji kolegovia si na nej určite pochutili.
LACI..ty si frajer..ty si skvost..už ukázal si v kuchyni svojho umenia dosť..:-)
máš ty zlaté ruky..potešíš svojich..neprežívajú oni žiadne muky..či vydarí sa a či nie..ovládaš výborne cukrárske umenie..
či sladké..či mäsové..všetko sehr gutt hotové..
prajem ti žiť desaťročia v zdraví..nech sa každý pokus v kuchyni darí...
/závidím ťa tvojej pani/
nech každý rok sa darí lepšie ako vlani..:-)
jééjo , aká nádherna tortička, a tie boky -- no perfektná práca , krém vyzerá vynikajúci , tak toto dielo si zaslúži veľkú pochvalu a ešte , keď to muž piekol:-))) si naozaj moc šikovný pán Laci , keď ťa tak oslovujú poniektorí , dovolím si aj ja, nevadí ?
Luxusne :) Krasne :) Ja uz teraz namiesto sladkej smotany do parizskeho kremu pridavam cream fraiche,ktory len zmiesam s rozpustenou coko a nemam starosti,ci mi stuhne alebo...nemam moznos kupit nieco ako smetafix a veru neviem,cim to nahradit :)
@mesiar , milý Lacko, neprekvapil si ma, už viem že vieš :-) daj už voľačo čo sa nepodarí ;-) /torta je krásna, ale to už toľkí písali, že nie som originálna/
@nati123
Samozrejme,ze si upecies taky tortovy korpus aky tebe chuti. Nechcem sa vnucovat resp.vychvalovat,ale tento orechovy korpus co je na prilozenej fotke som robil viackrat.Bol velmi ok.Na vareche je pod nazvom jednoducha orechova torta.Dakujem ti pekne nati123.


Krásna, nežná, mohla by byť aj svadobná tvoja tortička. mak je veľmi zdravý a u nás obľúbený, určite ju čoskoro upečiem....

Pridaj komentár k receptu: