Maková torta

mesiar50 - fotkamesiar50, 22. júna 2014
Maková torta
Foto: mesiar50

Jednoducha akcia.

15
porcií
3o minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny na tortovy korpus:
6 ks
6 pl
6 pl
1 bal
50 ml
5 pl (teplá)
5 pl (nemletý)
Suroviny na parizsky krem :
750 ml
450 g
2 bal
Poleva na vrch torty:
140 g
2 pl (nemletý)
1 pl




Postup

  1. 1

    Upecieme si makovy tortovy korpus.: Zltky vymiesame s krystalovym cukrom do penista.K hmote pridame po lyzickach muku,PDP, olej a vodu.Cesto premiesame a nakoniec don varechou jemne primiesame aj sneh z vajecnych bielkov. Cesto pecieme pri 180 C cca.25-30 min.Vas korpus by mal byt krajsi ako moj,kedze ja som ho piekol v remoske.

    Maková torta - obrázok 1
  2. 2

    Priprava parizskeho kremu : Najlepsie je hadam,ked si ho pripravime uz predosli vecer a dielo moze oddychovat cez noc v chladnicke. Postupujeme takto : 1) V smotane na slahanie si dame rozpustit polamane casti bielej cokolady. 2) Dielo kratko povarime cca.3-5 min. 3)Zmes nechame vychladnut a potom ho ulozime do chladnicky min.na12h.

  3. 3

    Na druhy den si k smotanovej hmote primiesame dva balicky smetafixu a na vysokych otackach si vymiesame tuhy krem.Chcel som povodne smetafix vynechat,ale bal som sa fiaska.Predsa len ten krem musi udrzat poschodia torty.Rez ktory mate moznost vidiet na obrazku som robil cca.po dvojhodinovom ukonceni torty.

    Maková torta - obrázok 3
  4. 4

    Polevu na vrch torty som pripravil nasledovne: 1) Cokoladu som rozpustitl vo vodnom kupeli.2) Pridal som 1PL slnecnicoveho oleja a 2 PL nemleteho maku.A nakoniec sa chcem podakovat timu varechy,ze mi publikuju recepty bez dlznov a makcenov a Vam sa za to ospravedlnujem.(na varechu sk.sa dostanem,len pripojenim tableta na anglicku klavesnicu) Dobru chut priatelia.

    Maková torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

mesiar50
@tassiedevil
Polka torty je uz prec,kedze je nas v dome ,,sedem statocnych'.Dakujem ti priatelu a prajem ti vsetko dobre.
valeri
Krásna torta, a ten nápad sdobenia po obvode je 100-bodový. ukladám si ju, lebo makové pečivo je mojou slabosťou.
sisuk
paráda... biela čokoláda a mak... ukladám, príde na rad... :-)
mesiar50
@zdenka1009
Ten kusok a dokonca aj viac by som ti doprial keby sa dalo.Som naozaj rad,ze sa ti torta paci.Srdecna vdaka.
marianne
@Laci Ty si ina klasa...perfektna a makova,pojdem k Tebe do skoly,co sa pecenia tort tyka...je nadherna je s tou bielou cokoladou aj ked ja ju zrovna nemusim,ale teraz tam sadne perfektne....
daguska
Sikovný si.Torta je ozaj velmi pekná a z pouzitých surovín musí byt skvelá.Len keby sa dali vyskúsat vsetky lákavé recepty...................
daguska
Milý @Mesiar50 , ja sa tiez ospravedlñujem.Mám spanielsku klávesnicu.Nemôzem dávat mäkcene a neviem to prestavit.Snazím sa.Ale snád je to pochopitelné a aj jasné.Myslím,ze kazdý vidí gramatické hrubky, a chyby spôsobené odlisnou klávesnicou od nich, s trochou tolerancie oddelí.Dakujem.
bambulkaaa
Tak ten krém musím vyskúšať veľmi sa mi pozdáva :) Musím veľmi pochváliť takto šikovného mužíka klobúk dole :)
mesiar50
@marianne
Taka skvela kucharka ako si ty Marianka naozaj nemusi do skoly.Ja mam tiez radsej tmave cokolady,ale aj tak ma tato chutovo prekvapila.Myslim to v pozitivnom smere.Velka vdaka.
mesiar50
@daguska
Mne sa naozaj nemusis ospravedlnovat mila daguska.
Skor potesenie je na mojej strane, ze sa ti torta paci.Dakujem ti pekne.
kukulienka71
@mesiar50 , tvoji spoluharcovníci vyhrali s tebou terno:-) Korpus s olejom robievam aj ja, je super, tebe sa aj v remoske podaril veľmi pekne. Bielu čokoládu tiež nemusím, ale k makovej piškóte si ju zvolil úplne správne. Tiež chválim, že nešetríš plnkou a v zdobení si vynaliezavý! Len tak ďalej!
mesiar50
@bambulkaaa
Mne ta torta chuti ako keby som jedol rafaelo gulky.Dnes rano bol uz krem perfektne stuhnuty a samozrejme aj chutovo je to insie ako za cerstva.Dakujem ti pekne.
darina57
super..a urcite musi byt vyborna..si moc sikovny..len tak dalej..torticku mas krasnu a nepochybujem ze aj chutnu...
mesiar50
@kukulienka71
Bielu cokoladu s makom som jedol davnejsie v Belgicku.Vlastne tam som s pocudovanim zistil ze biela coko a mak sa vzajomne ,,znasaju'.Dakujem ti velmi pekne.
mesiar50
@paploska
Chcel som povodne do torty nainstalovat coko krem,ale som sa radsej spytal mr.google co a ako dalej.
Nakoniec som zosuladil suroviny ako ich vidis v recepte.Spravilo mi radost,ze sa ti torta paci.Dakujem ti.

luss44
krásna torta, čo je makové to ja môžem a musím :) Aj plnka sa mi páči, takže ukladám ako inšpiráciu do budúcna.
tatranka
No Laci,to je už naozaj úmenie takto krásne upiecť a aj nazdobiť tortičku.Čo raz pridáš nejakú sladkú dobrotu,nenachádzam slov a žasnem nad tvojou šikovnosťou.
Torta je elegantná a určite chutná.Veru by som sa rada ponúkla a ochutnala.No neostáva nič iné,len príležitostne vyskúšať.Recept si ukladám.Keď upečiem ak budem mať čím pochválim sa ti.
mesiar50
@tatranka
Ziadne velke umenie mila Martuska.Ja som to robil ako ked murar kladie obkladacky na stenu,kedze ozdobovanie tort a zakuskov nie je,,moja parketa'musel som nieco vymysliet.Pochvala od takej skvelej kucharky ,ako si ty potesi vzdy.Srdecna vdaka.
ubka
@mesiar50 srdečne Vám blahoželám k takému krásnemu dielu:-) torta je famozna nepochybujem o je chuti . Neskutočne ste kreatívny ten nápad s tou čokoládou je na 5*
mesiar50
@ubka
Mile a zdvorile,ze mi vykate,ale som skor zvyknuty,ze mi ludia tykaju.Poprosim vas,aby ste to robila aj vy.Kludne mi tykajte trebars aj po mojom mene,ziadny problem.Dakujem vam za pekne ohodnotenie mojej prace.
obor123
Tvoja torta je krajšia ako výťazná súťažná. Pevne verím,že aj chutnejšia.
mesiar50
@obor123
Na vytaznu by to asi nebolo,ale je chutna naozaj.Dakujem ti krasne za tvoje pekne ohodnotenie.
obor123
No nechceš mi povedať, že krajšia torta bola to prasa? Aj teraz hovorím, že radšej by som si dala z Tvojej ako z ptasaťa.
sara8
Jednoducho nemám slov... však si z nás strieľaš a nie si muž?
Chválim, chválim, chválim.
babkamt
znovu nás si nás presvedčil o svojej zručnosti. Ty sa v kuchyni nestratíš. Výborne si doladil chuť torty. Má aj pekný dizajn:-) Tvoji kolegovia si na nej určite pochutili.
violetacamorova
Úžasná kombinácia, klobúk dole. Z bielej čokolády som parížsky krém nerobila si macher a dnes ti dávam tri zlaté varešky. :) :) :) Nech sa ti darí.
mesiar50
@gubics
Ten okraj som robil tak,ze som cokoladu narezal na pasiky a potom som z nej uz len odlamoval a obkladal som nou tortu.Vdaka
radost
LACI..ty si frajer..ty si skvost..už ukázal si v kuchyni svojho umenia dosť..:-)
máš ty zlaté ruky..potešíš svojich..neprežívajú oni žiadne muky..či vydarí sa a či nie..ovládaš výborne cukrárske umenie..
či sladké..či mäsové..všetko sehr gutt hotové..
prajem ti žiť desaťročia v zdraví..nech sa každý pokus v kuchyni darí...
/závidím ťa tvojej pani/
nech každý rok sa darí lepšie ako vlani..:-)
monda
jééjo , aká nádherna tortička, a tie boky -- no perfektná práca , krém vyzerá vynikajúci , tak toto dielo si zaslúži veľkú pochvalu a ešte , keď to muž piekol:-))) si naozaj moc šikovný pán Laci , keď ťa tak oslovujú poniektorí , dovolím si aj ja, nevadí ?
svedka
Luxusne :) Krasne :) Ja uz teraz namiesto sladkej smotany do parizskeho kremu pridavam cream fraiche,ktory len zmiesam s rozpustenou coko a nemam starosti,ci mi stuhne alebo...nemam moznos kupit nieco ako smetafix a veru neviem,cim to nahradit :)
marosko566
Mňam mak zbožňujem a torta vypadá úžasne. Receptík ukladám a cez víkend viem čo idem piecť :)
mesiar50
@monda
Samozrejme,ze mi nevadi,ze ako ma budes nazyvat,len poprosim bez toho,,pána".Potesil ma tvoj pekny komentar a som rad,ze sa ti torta pozdava.Dakujem ti velmi pekne.
mesiar50
@svedka
Aj tvoj krem byva dozaista chutny.Do parizskych kremov poniektory zvyknu pridavat aj zelatinu.Vdaka svedka.
janger
Lacko, @mesiar , no ta torta by mi teda chutila, super! A aj pekna je. Dobre si to vymyslel :-). Moc ta chvalim :-).
janger
Lacko, @mesiar , no ta torta by mi teda chutila, super! A aj pekna je. Dobre si to vymyslel :-). Moc ta chvalim :-).
janger
A este to mas aj zduplovane :-))). Neviem, co sa mi v poslednej dobe deje s PC...
alex37
@mesiar , milý Lacko, neprekvapil si ma, už viem že vieš :-) daj už voľačo čo sa nepodarí ;-) /torta je krásna, ale to už toľkí písali, že nie som originálna/
mesiar50
@janger
Mne naozaj nevadi,ze tvoj komentik je zduplovany.
Srdecna vdaka mila Janka a pekny pozdrav odo mna.
nati123
vaša torta vipada velmi chutne. ešťe bi som sa chcela spitať či sa to da aj mletimi orechmi a lebo len s makom
mesiar50
@nati123
Samozrejme,ze si upecies taky tortovy korpus aky tebe chuti. Nechcem sa vnucovat resp.vychvalovat,ale tento orechovy korpus co je na prilozenej fotke som robil viackrat.Bol velmi ok.Na vareche je pod nazvom jednoducha orechova torta.Dakujem ti pekne nati123.


martamm
Krásna, nežná, mohla by byť aj svadobná tvoja tortička. mak je veľmi zdravý a u nás obľúbený, určite ju čoskoro upečiem....
ada13
kde prosim ta rastu takito chlapi?...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia