Jednoducha akcia.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Suroviny na tortovy korpus: | |
6 ks |
|
6 pl |
|
6 pl |
|
1 bal |
|
50 ml |
|
5 pl (teplá) |
|
5 pl (nemletý) |
|
Suroviny na parizsky krem : | |
750 ml |
|
450 g |
|
2 bal |
|
Poleva na vrch torty: | |
140 g |
|
2 pl (nemletý) |
|
1 pl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Upecieme si makovy tortovy korpus.: Zltky vymiesame s krystalovym cukrom do penista.K hmote pridame po lyzickach muku,PDP, olej a vodu.Cesto premiesame a nakoniec don varechou jemne primiesame aj sneh z vajecnych bielkov. Cesto pecieme pri 180 C cca.25-30 min.Vas korpus by mal byt krajsi ako moj,kedze ja som ho piekol v remoske.
-
2
Priprava parizskeho kremu : Najlepsie je hadam,ked si ho pripravime uz predosli vecer a dielo moze oddychovat cez noc v chladnicke. Postupujeme takto : 1) V smotane na slahanie si dame rozpustit polamane casti bielej cokolady. 2) Dielo kratko povarime cca.3-5 min. 3)Zmes nechame vychladnut a potom ho ulozime do chladnicky min.na12h.
- 3
Na druhy den si k smotanovej hmote primiesame dva balicky smetafixu a na vysokych otackach si vymiesame tuhy krem.Chcel som povodne smetafix vynechat,ale bal som sa fiaska.Predsa len ten krem musi udrzat poschodia torty.Rez ktory mate moznost vidiet na obrazku som robil cca.po dvojhodinovom ukonceni torty.
- 4
Polevu na vrch torty som pripravil nasledovne: 1) Cokoladu som rozpustitl vo vodnom kupeli.2) Pridal som 1PL slnecnicoveho oleja a 2 PL nemleteho maku.A nakoniec sa chcem podakovat timu varechy,ze mi publikuju recepty bez dlznov a makcenov a Vam sa za to ospravedlnujem.(na varechu sk.sa dostanem,len pripojenim tableta na anglicku klavesnicu) Dobru chut priatelia.
- 3
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu