Foto: janka255
Veľmi rýchly recept, chutný. Cesto je vynikajúce s makovou kombináciou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame, prilejeme horúcu vodu. Pridáme polohrubú múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame.
- 2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené ceto aj s papierom na pečenie stočíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu opatrne rozbalíme, papier odstránime potrieme lekvárom a potom plnkou a stočíme.
- 3
Plnka: Mlieko som dávala odoka, bolo to asi 1-2 dcl. V horúcom mlieku rozmiešame cukor a lekvár a miešame, až kým sa nerozvaria. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak, chvíľu povaríme, potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Plnka má byť hustá. Ak sa plnka nedá rozotierať môžeme postupne pridať čisté horúce mlieko, prilievame postupne. Al e pozor, pri krájaní rolády plnka nesmie vytekať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu