Maková roláda
	        Autor receptu: janka255
	         
	        
	        Veľmi rýchly recept, chutný. Cesto je vynikajúce s makovou kombináciou. 
| 		  
				  	  
				  	15 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame, prilejeme horúcu vodu. Pridáme polohrubú múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame. 
 - Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené ceto aj s papierom na pečenie stočíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu opatrne rozbalíme, papier odstránime potrieme lekvárom a potom plnkou a stočíme. 
 - Plnka: 
Mlieko som dávala odoka, bolo to asi 1-2 dcl. V horúcom mlieku rozmiešame cukor a lekvár a miešame, až kým sa nerozvaria. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak, chvíľu povaríme, potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. 
Plnka má byť hustá. Ak sa plnka nedá rozotierať môžeme postupne pridať čisté horúce mlieko, prilievame postupne. Al e pozor, pri krájaní rolády plnka nesmie vytekať.