Maková roláda

Autor receptu: janka255

Veľmi rýchly recept, chutný. Cesto je vynikajúce s makovou kombináciou.

15
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame, prilejeme horúcu vodu. Pridáme polohrubú múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zľahka premiešame.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené ceto aj s papierom na pečenie stočíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí roládu opatrne rozbalíme, papier odstránime potrieme lekvárom a potom plnkou a stočíme.
  3. Plnka: Mlieko som dávala odoka, bolo to asi 1-2 dcl. V horúcom mlieku rozmiešame cukor a lekvár a miešame, až kým sa nerozvaria. Do vriaceho mlieka pridáme pomletý mak, chvíľu povaríme, potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Plnka má byť hustá. Ak sa plnka nedá rozotierať môžeme postupne pridať čisté horúce mlieko, prilievame postupne. Al e pozor, pri krájaní rolády plnka nesmie vytekať.