Maková bublanina

martapa - fotkamartapa, 1. augusta 2015
Maková bublanina
Foto: martapa

Koláčik som našla medzi receptami mojej mamy a hneď sme ho aj vyskúšali. Akurát dozrievali ríbezle a maliny. Teraz som použila kompót z čiernych ríbezlí Zobraziť celý popisKoláčik som našla medzi receptami mojej mamy a hneď sme ho aj vyskúšali. Akurát dozrievali ríbezle a maliny. Teraz som použila kompót z čiernych ríbezlí a broskyne.

10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček celý
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 bal. kypriaci
1 bal.
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vymiešame vajcia, cukor a olej do penista. Postupne pridáme múku, mak, prášok do pečiva a mlieko.

  2. 2

    Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Poukladáme ovocie. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov 30-35 min. Upečené posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

farbuska
tak toto je niečo pre mňa - hrnčekové! vďaka. vyzerá lákavo.
lailuska
Vyzerá superný a ľahučký, máme marhule (aj mak), tak dnes pečiem. Poteším aj našich susedov.
marika21
Dnes som upiekla bublaninu s nektarinkami a broskyňami, ktoré nevošli do zaváracích pohárov a ostatné zjedla. Je dobrá. Hodil sa mi recept. Mám mak celý, tak som z neho za šálku minula. Šikovný, rýchly recept.KK5*.
martamm
@Martapa , vcera som Tvoju bublaninu piekla, sice som troska pozmenila recept, pouzila som psenicnu celozrnnu muku a psenicno raznu, cukor trstinovy 3/4 hrnceka (stacilo by aj 1/2) a olej 1/2 hrnceka, vysledok vynikajuci, odporucam, naozaj sme si pochutili, vnucka ohodnotila bublaninu ako "bozsku", odporucam kazdemu :)
martapa
Som rada,že rodinke chutilo,vyskúšam aj ja podľa Tvojho receptu :-)
farbuska
Koláč som piekla cez víkend s malými zmenami: namiesto polohrubej pšeničnej múky som použila ražnú múku a vzhľadom na to, že ražná múka býva hutnejšia, použila som 3 vajíčka.
Ražná múka dáva cestu trochu inú príchuť, ale koláčik bol aj tak chutný. Na vrch som husto pokládla (zmrazené) červené ríbezle, ktorých kyslosť dobre ladila s chuťou ražnej múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia