Foto: martapa
Koláčik som našla medzi receptami mojej mamy a hneď sme ho aj vyskúšali. Akurát dozrievali ríbezle a maliny. Teraz som použila kompót z čiernych ríbezlí Zobraziť celý popisKoláčik som našla medzi receptami mojej mamy a hneď sme ho aj vyskúšali. Akurát dozrievali ríbezle a maliny. Teraz som použila kompót z čiernych ríbezlí a broskyne.
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček celý |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 bal. kypriaci |
|
1 bal. |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vymiešame vajcia, cukor a olej do penista. Postupne pridáme múku, mak, prášok do pečiva a mlieko.
- 2
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
Poukladáme ovocie. Pečieme pri teplote 180-200 stupňov 30-35 min. Upečené posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ražná múka dáva cestu trochu inú príchuť, ale koláčik bol aj tak chutný. Na vrch som husto pokládla (zmrazené) červené ríbezle, ktorých kyslosť dobre ladila s chuťou ražnej múky.