Maková bábovka s vaječným likérom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

16
porcií
35 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi 1/2 minúty). Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a striedavo s mliekom krátko na najnižšom stupni zašľaháme do zmesi.
  2. Makovú náplň nasypeme do misy. Pridáme vajce a likér a metličkou vymiešame dohladka.
  3. Cesto striedavo s náplňou naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy (forma na bábovku (Ø 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> Doba pečenia: asi 50 minút
  4. Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
  5. Na ozdobenie nastrúhame časť polevy na hoblinky (asi 2 PL). Zvyšnú polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Bábovku polejeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme stuhnúť. Môžeme podávať k čaju.