Jablkové pečivo

Mäkké jablkové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Bez droždia, bez kysnutia, výborné ku káve.* Recept mi poslala kamarátka, ktorá sa inšpirovala na internete. Ja som si ho trošku prispôsobila našej chuti. Pečenie je jednoduché.

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahám celé vajcia s cukrami, prišľahám na malých otáčkach zmäknuté maslo a pridávam po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešam lyžicou. Husté cesto nechám stáť bokom.
  2. Jablká očistím, ošupem a nakrájam na kocky. Polejem ich citrónovou šťavou a premiešam. Potom ich vysypem do cesta a riadne s cestom premiešam – ide to trošku ťažšie.
  3. Cesto premiešané s jablkami ukladám lyžicou – robím kôpky – na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vyjde cca 20 - 24 ks.
  4. Upečiem vo vyhriatej rúre na 170-175 stupňov za 30 minút.
  5. Trochu vychladnuté posypem zmesou škoricového a práškového cukru.