Majonézové kysnuté cesto - príprava fotorecept
Foto: ancicka
Príprava cesta je jednoduchá,netradičná,no výsledný efekt je netradičný.Toto majonézové cesto je vhodné hlavne na slané pečenie,ale ked sa prisladí,tak aj na sladké.Výborne sa Zobraziť celý popisPríprava cesta je jednoduchá,netradičná,no výsledný efekt je netradičný.Toto majonézové cesto je vhodné hlavne na slané pečenie,ale ked sa prisladí,tak aj na sladké.Výborne sa s ním pracuje.Veľmi dobré sa hodí aj na vysmažanie,lebo cesto nepije tuk - olej do seba.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si dva misky.Jednu väčšiu a druhu menšiu.Do väčšej si nalejeme mlieko,droždie a asi 1/3 múky.Pridáme cukor a soľ.
-
2
1-2 minutky dobré premiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť.
-
3
Medzi tým si v druhej miske vyšľaháme vajcia,majonezu a roztopené maslo
-
4
.Vylejeme do podkysnutého cestička,
-
5
a zapracujeme zbytok múky.
-
6
Mala by nám vzniknuť hustejšia konzistencia.
-
7
Ešte ho v miske 2-3 minutky vypracujeme a necháme vykysnuť.Cesto je fajné elastické.
-
8
Krásne vykysnuté cesto,s ktorým sa veľmi dobré pracuje.
-
9
Piroh so syrom a šunkou s majonézového cesta a
-
10
prisladené ma sladko.
-
11
Kapustové s mäsom,vysmažané na oleji.
Diskusia k receptu