Majonézové kysnuté cesto - príprava (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Príprava cesta je jednoduchá,netradičná,no výsledný efekt je netradičný.Toto majonézové cesto je vhodné hlavne na slané pečenie,ale ked sa prisladí,tak aj na sladké.Výborne sa s ním pracuje.Veľmi dobré sa hodí aj na vysmažanie,lebo cesto nepije tuk - olej do seba.

30 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si dva misky.Jednu väčšiu a druhu menšiu.Do väčšej si nalejeme mlieko,droždie a asi 1/3 múky.Pridáme cukor a soľ.
  2. 1-2 minutky dobré premiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť.
  3. Medzi tým si v druhej miske vyšľaháme vajcia,majonezu a roztopené maslo
  4. .Vylejeme do podkysnutého cestička,
  5. a zapracujeme zbytok múky.
  6. Mala by nám vzniknuť hustejšia konzistencia.
  7. Ešte ho v miske 2-3 minutky vypracujeme a necháme vykysnuť.Cesto je fajné elastické.
  8. Krásne vykysnuté cesto,s ktorým sa veľmi dobré pracuje.
  9. Piroh so syrom a šunkou s majonézového cesta a
  10. prisladené ma sladko.
  11. Kapustové s mäsom,vysmažané na oleji.