Majonézové kysnuté cesto - príprava (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Príprava cesta je jednoduchá,netradičná,no výsledný efekt je netradičný.Toto majonézové cesto je vhodné hlavne na slané pečenie,ale ked sa prisladí,tak aj na sladké.Výborne sa s ním pracuje.Veľmi dobré sa hodí aj na vysmažanie,lebo cesto nepije tuk - olej do seba.
Postup
- Pripravíme si dva misky.Jednu väčšiu a druhu menšiu.Do väčšej si nalejeme mlieko,droždie a asi 1/3 múky.Pridáme cukor a soľ.
- 1-2 minutky dobré premiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť.
- Medzi tým si v druhej miske vyšľaháme vajcia,majonezu a roztopené maslo
- .Vylejeme do podkysnutého cestička,
- a zapracujeme zbytok múky.
- Mala by nám vzniknuť hustejšia konzistencia.
- Ešte ho v miske 2-3 minutky vypracujeme a necháme vykysnuť.Cesto je fajné elastické.
- Krásne vykysnuté cesto,s ktorým sa veľmi dobré pracuje.
- Piroh so syrom a šunkou s majonézového cesta a
- prisladené ma sladko.
- Kapustové s mäsom,vysmažané na oleji.