Majkine tvarohové buchty

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka a droždia urobíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny. Všetko spolu miešame 20 minút. Nenecháme kysnúť, ale rozvaľkáme, potrieme olejom a zložíme ako lístkové cesto. Necháme 20 minút odpočívať prikryté utierkou, postup zopakujeme, o 20 minút rozvaľkáme a zložíme cesto bez natretia olejom.
  2. Po 20 minútach rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na kocky – väčšie alebo menšie, ktoré naplníme tvarohom a ozdobíme brusnicami, spájame 4 konce, necháme podkysnúť a potrieme vajíčkom.
  3. Pečieme na 170 °C asi 30–40 minút. Po vytiahnutí plechu buchty potrieme olejom.