Malinové mafiny
Mafiny z treného cesta s malinami a posýpkou
Autor receptu: redakcia
Vystielať plech na mafiny papierom na pečenie je trochu náročnejšie na čas, ale to úsilie sa oplatí.* Hebké mafiny sa
vďaka vyčnievajúcim koncom papiera budú dať po upečení vytiahnuť z formy úplne bez problémov.
24 ks porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 165 °C |
Postup
- Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
- Jamky v plechu na mafiny vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Džem trochu nahrejeme a premiešame s malinami.
- Pripravíme posýpku: Studené maslo nastrúhame do misy. Pridáme kokos zmiešaný s múkou a cukrom. Prstami spracujeme na posýpku. Ak radi objavujete nové chute, pridajte do posýpky namiesto kokosu napríklad nasekanú mätu.
- Pripraveným treným cestom naplníme papierové košíčky asi do polovice. Na cesto poukladáme pripravené maliny s džemom a košíčky doplníme cestom do dvoch tretín. Navrch môžeme dať pár malín a posypeme posýpkou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C asi 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.