Madjarica fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. mája 2013

Alebo ,,Maďarica,, je úžasne skvelý čokoládový zákusok, ktorý pochádza z Chorvátska. Dostala som tento recept od priateľky z Kovačice. V preklade to znamená maďarská Zobraziť celý popisAlebo ,,Maďarica,, je úžasne skvelý čokoládový zákusok, ktorý pochádza z Chorvátska. Dostala som tento recept od priateľky z Kovačice. V preklade to znamená maďarská žena. Neviem, ako vznikol tento názov, ale zákusok je veľmi chutný.

20
porcií
40 minút
príprava
5x8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
1 bal.
50 g
200 g
2 ks
2 dl
Krém:
300 g
150 g
1/2 l
120 g
150 g
Čokoládová poleva:
150 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Moja priateľka ma upozornila, že s cestom sa ťažko pracuje, lepí sa a preto sa aj ťažko vaľká...nič z toho sa mi nepotrvrdilo..je určite dôležité, aké suroviny použijeme...dala som domáce vajíčka, domácu masť aj domácu úplne čerstvú smatanu a mne bola radosť toto cesto spracovať, vôbec sa mi nelepilo, lebo som cesto poriadne vypracovala...na dosku som preosiala hladkú múku...do nej som urobila jamku pre 2 celé vajíčka,prášok do pečiva,štipku soli dávam do každého zákusku,bravčovú masťpráškový cukor, a s pridávaním domácej smotany vypracujem cesto...

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som poriadne vymiesila a po vymiesení sa mi vôbec nelepilo...rozdelila som ho na 5 bochníkov...uložila som ich na plytký tanier a dala do chladničky stuhnúť...cesto po približne hodine stuhlo...

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    iba po jednom som vyberala z chladničky a na jemne pomúčenej doske som vyvaľkala každý na veľkosť 22x33 cm. každý kus som si uložila bez problémov na vopred pripravený pečiaci papier...najprv som si všetky cestá vyvaľkala, až potom som zapla trúbu a nechala ju vyhriať na 180st.

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som pred pečením popichala vidličkou a pieklo sa 8 min. nepečte ho v žiadnom prípade dlšie...mne sa nelámalo..priateľka tvrdila, že jej po vychladnutí bolo lomivé...koláče treba piecť s láskou a všetko sa vydarí...upečené som stiahla z plechu a nechala na papieroch vychladnúť...

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa cestá chladili uvarila som si krém...do pol litra mlieka som vmiešala 120g. hladkej múky a 300g, cukor---všetko som poriadne rozmiešala...ale hneď som si pripravila aj maslo a čokoládu...lebo do krému ide hneď na začiatku čoko a na záver maslo..

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    začala som variť v mlieku vymiešané suroviny, miešala som , kým masa nezačala hustnúť, hneď som pridala čokoládu a miešala ešte chvíľu...kaša niesmie byť veľmi hustá...dala som ju dole zo sporáka a chvíľu miešala a hneď do teplej pridala maslo...vymiešaqla do stopenia masla a ihneď soím začala plniť cestá...korpusy sa plnia ešte teplým krémom...treba sa ponáhľať s natieraním, lebo ako sa krém chladí, hustne..

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nefotila som natieranie jednotlivých korpusov, lebo je to všetko rovnaké...rozdeliť si treba iba krém tak, aby zvýšilo aj na vrchný korpus...všetko som poskladala na dala do chladničky na hodinu...po hodine sum uvarila čoko polevu...čokoláda, 2 lyžice olej a za lyžicu masla...poliala celý koláč a uložila na noc do chladničky...takto vyzeral ráno v reze...

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    musím potvrdiť slová mojej priateľky, že je vynikajúci...a ja vám prajem k nemu dobrú chuť..

    Madjarica (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

manya
verím, že je vynikajúci, ukladám, už len kúpiť malý plech.
mariamka
je zazitok citat vase recepty a v duchu citit konzistenciu cesta a vonu cokolady! skoda ze u nas by mi to chlapi nezjedli, mozno tak 2-3 kusky, tak aspon takto s vami tu virtualne peciem :) dakujem za krasny zazitok :)
starkamajka
Izka,zas krásny zákusok a určite aj chutný,ako všetky od teba.Príjemnú nedeľu.
angast
nádhera!!!
Ale neviem, či si tam hore na polevu dala svoju pečať ako Sacher,
alebo ti tam niekto strčil prst. Vynikajúca práca.
izabella929
@angast...tam som sa otáčala so stierkou a asi som zavadila o polevu opakom prsta...nevšimla som si to..ha, ber to ako moje logo.-)))vďaka za milý koment a prejem prekrásnu nedeľu.-)
izabella929
@manya. kvôli tomu zákusku ozaj nie je treba kúpiť malý plech...cesto sa ukladá na pečiaci papier a malo by sa piecť na opaku plechu, alôe keďže mám väčší plech na zošuchovanie, tak som nepiekla na opaku...to je v podstate jedno, na akom veľkom plechu to pečieš...ale konečná úprava, aby bol zákusok vysoký , má byť na 22x33 cm. nič sa nestane, ak ho upečieš aj na väčší, bude o niečo nižší, ale na chuti to prakticky nič nezmení...nech sa ti vydarí...) ďík za komentár.-))
izabella929
@mariamka...aj napriek tomu, že do plnky ide dosť cukru, tento zákusok nie je veľmi sladký...je tak akurát.. miesto čokolády, sa môže použiť kakao...vďaka za komentár.-)
marijanka712
Izka nedá mi ,aby som ta nepochválila je to fakt pán zákusok veľmi sa mi páči a tvoje rady si toež beriem k srdcu , aby sa mi to vydarilo iste ich upečiem .... krása na tanieri
angast
Súhlasím s mariamkou. Pečať kvality by patrila na každý tvoj recept.
Aj tebe krásny zbytok nedele.
jerica
pekná práca , určite by som sa nechala pozvať :-) také môžem aj na ráno , či obed a večeru :-)
3sandra3
super rezy... ukladám si do kk,,, budem mať narodky, tak upečiem
elysa
úžasne vyzerajú tieto rezy, ja si ich uložím, keď naberiem odvahu, tak ich skúsim...
izabella929
@marijanka712..te ším sa, že som a tebe ulahodila zákusok, ktorý je skutočne chutný.-))) @jerica..m áš skvelý vkus, tento zákusok je skutočne výborný..)@3sandra3..u ž sa teraz teším, ako bude tebe aj tvojim hosťom chuťiť...)@elysa..nikdy netreba myslieť tak, že neviem či to zvládnem...treba si povedať, ja to určite zvládnem a iste sa to vydarí.-)) držím palce a všetkým vám, ktorým sa môj zákusok páči a pridali ste milé komentáre , veľmi pekne ďakujem.-))
iva63
Izka, ďalší vynikajúci zások od Teba!...veľmi sa mi páči, príležitostne ho určite vyskúšam..dlhšie som nesledovala varechu, ale ako vidím a čítam, tak mám čo doháňať! Ty stále vypekáš a vyváraš...mám rada tvoje rodinné recepty, ktoré ďalej rozdávaš aj nám všetkým - tu na vareche!
sracz
... ako dobre, že som pred pár rokmi bol obdarovaný pekáčom s odoberateľnými bokmi (naviac "vysokými"), teraz sa mi na experiment s týmto Tvojim rcp bude hodiť, milá @izabella929 - kráľovná domácej cukrárne! Len tak ďalej! Pridávaj, hugácskam_kedvesem - mňa svojimi dobrotami "neuštveš => patomu što ja braňibornyj!!! -:)))))))
jozka2
no izka,zakusok vyzera fajnovy,ale ta decka pod nim vyzera uzasne
babav
Velmi pekne prezentovaný recept, krásny zakusok!Pre mna zaujímavé použitie bravcovej masti do cesta, zároveň aj problém, lebo ju nemám .
Môžem ju nahradiť maslom?
izabella929
@iva63...tak vitaj na Vareche Ivka naša.-)))teším sa, že sa ti zákusok páči.-))@sracz..dr ága bátyuskám...na pečenie tohto zákusku nepotrebuješ vysoký pekáč..vyvaľkať, uložiť na peč, papier a ten položiť na plytký plech a upiecť...poskladať treba na tácke a zaliať čoko a je to.-))už sa teším, na tvoje kúzla.-)neviem, čo je to ,,,branibornij..@jozka2..som rada, že sa ti páči.-))).@stacy77777...si veľmi milá.-)@babav...brav čová masť má v zákusku svoje poslanie, aby bol hebký...neviem, s maslom som nerobila ešte...musíš vyskúšať, ja to vyskúšané nemám,,,ale už sa teším, že ho máš záujem upiecť.-) všetkým veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
frezia68
Chcela by som sladké obchádzať,ale sa nedá :-) krásny zákusok a robíš chúťky.A hoci ho asi robiť nebudem,musím ho uložiť do KK,veď čo ak niekedy.....?
marula
Pridávaš vždy zaujímavé recepty, každý si ukladám do KK a určite vyskúšam.
borek
Ustřihla jsem si peč.papír na rozměr 20x 31(rozměr mého plechu) a upekla hned po dvou kusech na plechu, je to rychlejší, výborné.
izabella929
@frezia68 ,,,ale kúsok si predsa len daj a s druhým kúskom sa rozdeľ s najlepším priateľom..a bude po zákuskoch.-)))@marula..som rada, že sa ti moje zákusky páčia.-)@cesminaz...pekn é vyznanie.-)@medovnicek..pevne verím, že ho raz určite upečieš...)@borek..ty si ho už aj upiekla, to je úžasné...ďakujem pekne za vyskúšanie.-))@sladkacokolada...to je presne taký zákusok, ako tvoj nick...samá čoko.-))@vierutt...ty si milý pokladík, krásne slová.-))) Všetkým vám tu a všade, kde vidíte môj recept a zaujal vás, vám veľmi pekne ďakujem za priazeň a veľmi milé komentáre.-))))
babkamt
Ďalší chutný koláčik od teba . Páči sa mi , že do neho nejde veľa masla .
ywett
aj tento zákusok je krásny...kk :)
anina6
milá izabellka všetko už bolo povedané, zákusok famózny, pekne spracovaný fotopostup, si veľmi veľmi šikovná. kk. vyskúšam, tvoje koláčiky sa mi dobre pečú.
izabella929
@ywett...te ším sa, že sa ti páči zákusok.-))@anina6..ve ľmi pekne ďakujem, že pečieš moje zákusky a že si s nimi veľmi spokojná...je to pre mňa veľká pocta..) rada sa s mojimi fajnotkami s vami podelím.-)) veľmi pekne vám obom ďakujem za milé komentáre.-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia