Maďarská roštenka

Autor receptu: frezia68

Hovädzie mäso nerobím často,ale aj takto nám chutí......

3
porcie
1O minút
príprava

Postup

  1. Nakrájané mäso zľahka naklepeme,okraje narežeme a prudko opražíme na horúcom oleji z obidvoch strán.Vyberieme,osolíme,okoreníme a odložíme bokom.
  2. Cibuľu nakrájame na kolieska,kolieska obalíme múkou a vypražíme na oleji-stačí 1 ks a kolieska vyberieme.Do zvyšného výpeku prihodíme nakrájanú zvyšnú cibuľu,speníme,poprášime červenou paprikou,pridáme feferónky( nemusí ) a podlejeme mäsovým vývarom.Pridáme opečené mäso a udusíme do mäkka.
  3. Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a odložíme do tepla.Šťavu zaprášime múkou,povaríme asi 15 min. a precedíme na mäso.
  4. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu,ryžu,hranolky,či opekané zemiaky a zeleninku podľa chuti. Ja som podávala cviklu.