Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma

pusta - fotkaPusta, 1. marca 2011 11:19
Ďalšie recepty »

Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že je zaujímavý, zdravý , ale aj jedinečný. Kde vziať konské mäso? u nás ho dostať kúpiť v Metre, možno niekto vie, kde vziať konskú masť. Pre tých, čo majú predsudky voči konskému mäsu uvádzam, že napr, v delikatesnej Pick saláme sa požíva určitý podiel konského mäsa a podaktorí tvrdia, že aj oslieho mäsa. Mám rada konskú salámu, je trvanlivá, delikátna a chuťou veru dosť pripomína Pick szalámu, aspoň mne.

360 min
príprava
120 min
na 85 + zrenie 2 dni +  °C

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené a umyté konské mäso pokrájame na pruhy dlhé 8-10 cm a hrubé 2-3 cm, riadne osušíme, nasolíme, nakoreníme koreninami, premiešame aj s masťou a prikryté odložíme na chladné miesto na 2 dni odpočinúť.

  2. 2

    Po dvoch dňoch plníme mäso na tesno do salámových čriev tak, aby sa tam nenachádzal žiaden vzduch. Naplnené salámy varíme vo vode teplej 85 stupňov 2 hodiny. Vyberieme a necháme oschnúť.

  3. 3

    Nasledujúci deň zaúdime studeným dymom do dosiahnutia svetločervenej farby. Hotové salámy skladňujeme na suchom, chladnom a dobre vetranom mieste.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist