Máčané rezne fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 16. januára 2011

Tieto rezne často robievame ,chuťovo sú vynikajúce. Podávať ich môžeme s rôznymi prílohami - od zeleninových šalátov, ryže, či zo zemiakovým šalátom ...

25 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 lyžice
2 lyžice
2 lyžičky
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžica
1 lyžica
1  lyžica
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso naklepeme na rezne.

  2. 2

    Všetky ostatné prísady zmiešame.

    Máčané rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne namáčame / môžeme ich máčať 2-3 dni / ,potom upečieme. Podávame s rôznymi prílohami.

    Máčané rezne (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Vyskušam, neviem natrafiť na mne chuťovo vyhovujúce marinované mäsko,mam aj ja recepty,ale nepochutila som si. Vskúšam niekedy tvoj receptík, lebo mäsko vyzerá krásne. A chválim ryžu, to je naj...priloha u nas doma.
klaura
Mám tento recept už dávno a tiež ho často robievam ... takto naložené rezne vydržia v chladničke aj týždeň ... teda, pokým sa nezjedia ... sú vždy nachystané, v pohotovosti ... :) niekedy ich pred vyprážaním namočím do strúhanky ... a majú vynikajúcu chuť ...
evanaaa
Tiež často robievam takéto marinované mäská, či už rezančeky alebo vcelku, z rôznych druhov mäsa, marinády vymýšľam a obmieňam, niekedy dávam Solamyl, inokedy prisladím, z vajcom, bez vajca, treba vedieť disiahnuť primeranú chuť a nemiešať veľa ingrediencíí, aby vynikli tie, čo sú tam. Opr. - dosiahnuť....
ocino4
ja pridávam aj dva strúčiky cesnaku a 2kl solamilu.Pred namáčaním ich ešte obalím v hladkej múke
ejmepb
Mali sme na silvestra, ja pridávam tiež roztlačený cesnak, výborné teplé aj studené, posledné 2 rezne sme zjedli v zeleninovom šaláte.
marienka44
Suhlasim s @Ocino4 ,pred namocenim treba obalit v muke, ale ked sa namača na dlhsiu dobu, uz to nefunguje. :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha