Mačacie labky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. novembra 2010
Mačacie labky
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
1 ks
60 g
1 balíček
1 KL
150 g, zmäknuté
190 g
Ná náplň:
150 g
Na ozdobu:
1 balíček
1 PL zarovnaná




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce, cukor, vanilínový cukor, arómu a maslo alebo margarín do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto ihneď naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kvapky s veľkosťou vlašského orecha. Vložíme do rúry a pečieme.

  2. 2

    Vychladnuté pečivo zlepujeme džemom. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale a namáčame do nej špičky mačacích labiek. Zľahka poprášime práškovým cukrom.

  3. 3

    Elektrická rúra: 200°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 4

Diskusia k receptu

danculka
To tak pekne narástlo,máš ich pekné ako jedna,ukladám si.
babav
Tie su krasne,poznam iba formickove ,ale tieto tvoje ich zahanbili !
Ukladam a urcite vyskusam ;-).
marienka44
Ja mam zle skusenosti s plniacim vreckom, neviem z neho vytlacat.Preto mam respekt pred takymito zakuskami. Su ukazkove.Gratulujem.
tothka
Chystám sa spraviť labky, čo poviete nešlo by to vytláčať cez lis ?
mgut
Labky robím pravidelne,ale týmto spôsobom ešte nikdy je to zaujímavé,určite vyskúšam.Doteraz som robila do formičiek.A na otázku či by to nešlo cez lis,tak určite nie ked sa to dá vytlačat z vrecka,do lisu musí byt cesto tukšie.Tieto sa mi velmi páčia.
palokuchki
Ja som dneska tieto krasne kolaciky piekla. Samozrejme, ze sa mi nepodarili urobit ich tak pekne, ale stale nevyzerali zle. Vyhoda je, ze priamo z misky idu do vrecka a hned na plech. Dost rychlo to islo robit. Vrecko a ozdobne koncovky som si akurat kupila pred dvomi tyzdnami. Su dovezene z Nemecka, tak si myslim, ze aj tam by ste ich mohli mat v obchodoch. Keksiky su pekne, ale aj chutne. Odporucam ich vsetjym.
3sandra3
ja som tiež dnes robila tieto labky, ibaže som urobila zrejme niekde nejakú chybu, lebo cesto bolo dosť tuhé a tažké , lepivé , takže veľmi ťažko sa mi s ním manipulovalo, ťažko sa vytláčali z vrecka...nemala som ho husté? alebo v čom som urobila chybu?...lebo škoda, to upečené cesto má výbornú chuť...
bea21
VYNIKAJÚUUUCE. DNES SOM ICH MUSELA ROBIŤ ZNOVA, LEBO PO PRVOM POKUSE SA PO NICH LEN TAK ZAPRÁŠILO. ĎAKUJEM ZA VYNIKAJÚCI RECEPT.
tetrisss
No mas ich nadherne, mne sa to nikdy takto pekne nepodarilo, tie tvary sa mi rozne stupnovo roztiekli. Uz sa ich bojim skusat. Ale inak ch zboznujem.
ivosenka
právě jsem dopekla...a nestihla ani vše smazat...syn zavětřil a jeho ruce byly rychlejší jak moje :))) s těstem super práce, chuť výborná, po upečení skoro stejně hezké jako na obrázku, nic se nerozteklo :) díky moc, dám kafe a jdu udělat další dávku, jinak jsme na svátky bez lapek :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia