Mačacie labky
Foto: droetker
Komerčný recept
30 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
1 ks |
|
60 g |
|
1 balíček |
|
1 KL |
|
150 g, zmäknuté |
|
190 g |
|
Ná náplň: | |
150 g |
|
Na ozdobu: | |
1 balíček |
|
1 PL zarovnaná |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce, cukor, vanilínový cukor, arómu a maslo alebo margarín do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto ihneď naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kvapky s veľkosťou vlašského orecha. Vložíme do rúry a pečieme.
- 2
Vychladnuté pečivo zlepujeme džemom. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale a namáčame do nej špičky mačacích labiek. Zľahka poprášime práškovým cukrom.
- 3
Elektrická rúra: 200°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 4
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladam a urcite vyskusam ;-).
varecha.pravda.sk/recepty/vanilkove-bananky-fotorecept/10...