Mačacie labky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce, cukor, vanilínový cukor, arómu a maslo alebo margarín do peny. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Cesto ihneď naplníme do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kvapky s veľkosťou vlašského orecha. Vložíme do rúry a pečieme.
  2. Vychladnuté pečivo zlepujeme džemom. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale a namáčame do nej špičky mačacích labiek. Zľahka poprášime práškovým cukrom.
  3. Elektrická rúra: 200°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 4