Lulin zákusok fotorecept

lulu88 - fotkalulu88, 22. októbra 2013
Lulin zákusok (fotorecept)
Foto: lulu88

Keď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný zákusok. Je svieži, akurát sladký a ako moja Zobraziť celý popisKeď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný zákusok. Je svieži, akurát sladký a ako moja starká hovorí je to zákusok "oblíž prst" :)

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
4 PL
1 PL
 kúsky
 (prip. z čučoriedok
500 g
2 ks
250 g (sour cream )
250 g (šľahačka)




Postup

  1. 1

    Z vajíčok, cukru, múky a kakaa si urobíme piškótu. Každý podľa svojho osvedčeného postupu :) Do piškóty pridáme aj kúsky varovej čokolády a dáme upiecť.

    Lulin zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na upečenú piškótu natrieme džem (ríbezľový, čučoriedkový, najlepšie kyselkavý). Z tvarohu a banánov si urobíme plnku. Banány len trocha pokrájame, aby sa nám lepšie mixovali. Ponorným mixérom vytvoríme tvárnu hmotu, pokiaľ nie je mixér, stačí poriadne premiesiť a postláčať rukou, je to tiež dobré :)

    Lulin zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú hmotu dáme na piškótu natretú džemom :)

    Lulin zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku si vyšľaháme so stužovačom, pridáme do nej kyslú smotanu (min. 14%) a jeden van. cukor. Toto všetko zmiešané dokopy vylejeme na tvarohovú zmes.

    Lulin zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový koláč ešte posypeme trochou škoricového cukru alebo čokoládou a dáme do chladničku aspoň na dve hodinky.

    Lulin zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    U nás vydržal v chladničke 15 minút :) Na túto tvarohovú zmes mám ešte jednohubky, pridám :)

Diskusia k receptu

eviana
@lulu88 , krásne si to vymyslela zo surovín čo chladnička mala... mne sa veľmi páči, kombinácia tvaroh a banány super nápad a ten džem z čiernych ríbezlí tomu dal iste fajne pikantnú chuť, mňam :)
danielcacka
vynikajúci, akurát ja som dala do plnky jeden vanilkový cukor a navrch namiesto šľahačky som dala takúto polevu: nad parou som rozpustila čokoládu a do čokolády som vmiešala jednu pochúťkovú smotanu a samozrejme recept som už posunula ďalej, pekný deň :-)
kaatka
Budem ho robiť zajtra :) teším sa na jeho chuť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia