Foto: lulu88
Keď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný zákusok. Je svieži, akurát sladký a ako moja Zobraziť celý popisKeď už som nevedela čo vymyslieť, pozbierala som čo som mala doma a vznikol tento výborný zákusok. Je svieži, akurát sladký a ako moja starká hovorí je to zákusok "oblíž prst" :)
príprava
na 160 °C
Suroviny
5 ks |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
kúsky |
|
(prip. z čučoriedok |
|
500 g |
|
2 ks |
|
250 g (sour cream ) |
|
250 g (šľahačka) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z vajíčok, cukru, múky a kakaa si urobíme piškótu. Každý podľa svojho osvedčeného postupu :) Do piškóty pridáme aj kúsky varovej čokolády a dáme upiecť.
-
2
Na upečenú piškótu natrieme džem (ríbezľový, čučoriedkový, najlepšie kyselkavý). Z tvarohu a banánov si urobíme plnku. Banány len trocha pokrájame, aby sa nám lepšie mixovali. Ponorným mixérom vytvoríme tvárnu hmotu, pokiaľ nie je mixér, stačí poriadne premiesiť a postláčať rukou, je to tiež dobré :)
-
3
Hotovú hmotu dáme na piškótu natretú džemom :)
-
4
Šľahačku si vyšľaháme so stužovačom, pridáme do nej kyslú smotanu (min. 14%) a jeden van. cukor. Toto všetko zmiešané dokopy vylejeme na tvarohovú zmes.
-
5
Hotový koláč ešte posypeme trochou škoricového cukru alebo čokoládou a dáme do chladničku aspoň na dve hodinky.
-
6
U nás vydržal v chladničke 15 minút :) Na túto tvarohovú zmes mám ešte jednohubky, pridám :)
Diskusia k receptu