Foto: veronika1206
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol som si nakrájala a umyla a dala ho variť do vody. Že je hotový som vedela podľa toho, že som doň pichla nožom a bol mäkký.
-
2
Po uvarení som ho scedila a dobre osušila aby nebolo na ňom veľa vody, lebo by cesto mohlo byť riedke. Dala som ho do misky a popučila ho pučidlom na zemiaky a nechala vychladnúť.
-
3
Zatiaľ, čo karfiol chladol, som si pripravila suroviny na oblohu. Môžete použiť čokoľvek čo máte radi. Ja som použila hríby,
-
4
ktoré som si osmažila najskôr, aby z nich nebolo cesto príliš vodnaté, ďalej
-
5
som si nakrájala šunku na malé kocky
-
6
olivy
-
7
A nastrúhala som tvrdý syr
-
8
Ja som si omáčku na ,, pizzu " urobila vlastnú, môžete použiť aj hotovú, to je asi celkom jedno, každý podľa toho, ako mu to chutí :) Ja som na moju použila paradajkový pretlak, troška cukru, soľ a korenie na pizzu
-
9
Keď karfiol trošku vychladol, pustila som sa do prípravy cesta. Zamiešala som doň 3 celé vajcia a cca 150-200 g syra. Dobre som to premiešala a nechala chvíľku odstáť, kým som si pripravila plech. Na plech som kvapla malú kvapičku oleja a dala som naň papier na pečenie. Naň som potom vyliala cesto a pomocou lyžice roztrela a vytvarovala.
-
10
Dala som to piecť do rúry kým neboli okraje chrumkavé. Vytiahla som to z rúry, potrela som to paradajkovou omáčkou, poukladala som na to všetky veci a dala opäť do rúry na chvíľu zapiecť.
-
11
Neskôr som to posypala syrom a dala ešte na pár minút do rúry aby sa syr pekne rozpustil.
-
12
Po upečení to treba nechať trošku vychladnúť, aby sa to lepšie krájalo. Dobrú chuť prajem :))))
karfiol ma pomerne vyraznu chut - nevadi to?