Low Carb ,,pizza,, (fotorecept)
Autor receptu: veronika1206
3 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol som si nakrájala a umyla a dala ho variť do vody. Že je hotový som vedela podľa toho, že som doň pichla nožom a bol mäkký.
- Po uvarení som ho scedila a dobre osušila aby nebolo na ňom veľa vody, lebo by cesto mohlo byť riedke. Dala som ho do misky a popučila ho pučidlom na zemiaky a nechala vychladnúť.
- Zatiaľ, čo karfiol chladol, som si pripravila suroviny na oblohu. Môžete použiť čokoľvek čo máte radi. Ja som použila hríby,
- ktoré som si osmažila najskôr, aby z nich nebolo cesto príliš vodnaté, ďalej
- som si nakrájala šunku na malé kocky
- olivy
- A nastrúhala som tvrdý syr
- Ja som si omáčku na ,, pizzu " urobila vlastnú, môžete použiť aj hotovú, to je asi celkom jedno, každý podľa toho, ako mu to chutí :) Ja som na moju použila paradajkový pretlak, troška cukru, soľ a korenie na pizzu
- Keď karfiol trošku vychladol, pustila som sa do prípravy cesta. Zamiešala som doň 3 celé vajcia a cca 150-200 g syra. Dobre som to premiešala a nechala chvíľku odstáť, kým som si pripravila plech. Na plech som kvapla malú kvapičku oleja a dala som naň papier na pečenie. Naň som potom vyliala cesto a pomocou lyžice roztrela a vytvarovala.
- Dala som to piecť do rúry kým neboli okraje chrumkavé. Vytiahla som to z rúry, potrela som to paradajkovou omáčkou, poukladala som na to všetky veci a dala opäť do rúry na chvíľu zapiecť.
- Neskôr som to posypala syrom a dala ešte na pár minút do rúry aby sa syr pekne rozpustil.
- Po upečení to treba nechať trošku vychladnúť, aby sa to lepšie krájalo. Dobrú chuť prajem :))))