Losos parený na špenáte (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Občas sa snažím pripraviť si aj zdravšie jedlo a myslím, že toto je jedno z nich. AK chcete zhrešiť, môžete si ho ugrilovať.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme špenát, na ktorom budeme lososa podávať. Na oleji opražíme šalotku, pridáme čerstvý baby špenát, ak nemáte môže byť aj mrazený, ale lístky. Potom pridáme pretlačený cesnak, korenie a soľ. Chvíľu ho podusíme a nakoniec zahustíme smotanou.
  2. Vykostený filet lososa si z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením 4 farieb. Dáme ho do parného hrnca, alebo na skladací paráčik a paríme cca 5-7 minút, dľa hrúbky. Môžete pridať aj korenie na ryby, ja nepoužívam, lebo chcem nechať vyniknúť chuť ryby.
  3. Lososa podávame na špenáte s varenými zemiakmi s maslom a pažítkou, alebo s petržlenovou vňaťkou. Gurmáni si môžu miesto pareného pripraviť aj grilovaný losos. Dobrú chuť!
  4. Jedlo sa hodí aj ako veľkonočná pochúťka, trebars na zelený štvrtok alebo na pôstný veľký piatok.