Lollo rosso s rukolou a grilovanými kuracími prsiami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 24. júna 2014
4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks
1 PL
1 ČL
1 PL
1 ČL
4 ks tenkých plátkov
Šalát:
1 ks
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme....

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešame papriku, med, olej, soľ a kuracie prsia necháme v marináde aspoň hodinu odpočívať...

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si nachystáme suroviny na šalát,

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    šalát narežeme, alebo natrháme, pridáme rukolu a cibuľkovú vňať...odložíme do chladničky a cestou vyberieme namarinované prsia...

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kuracie prsia sprudka opečieme na suchej rozohriatej panvici asi po 2 minútach z každej strany...pozor med má tendenciu prihárať.

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečené mäso uložíme na alobal, položíme na každý tenký plátok masla, zabalíme a dáme do rúry grilovať. Ja som použila turbo gril 3 stupeň. Po 15 minútach som rúru vypla... mäso bolo šťavnaté a voňalo po masle...ostalo aj trochu šťavy...

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier dáme šalát, pofŕkame ochuteným olivový olejom navrch rozdrobíme syr Fetu, mäso nakrájame a prelejeme chutným výpekom, posypeme polámanými pekanovými orechami...trochu ozdobíme balzamikovým krémom a chilli pastou...Dobrú chuť prajem...

    Lollo rosso  s rukolou a grilovanými kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Zeleninové jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

afataga
vyborne si navarila a este aj krasne naservirovala, ak mozem poradit: marinada sa nema solit, lebo sol vytahuje stavu z masa, maso si naloz a osol ho az tesne pred tym, nez ho das na panvicu
zuzanka1367
Ďakujem za pochvalu aj za radu, našťastie solím veľmi jemne,už som sa chystala s tým solením popredu prestať a vždy sa pozabudnem...
tatranka
Krásne a chutné jedlo.Pekne upravené a recept dôkladne a dôsledne odprezentovaný.Už sa len ponúknuť tvojou pochúťkou. 5*