Liptovská slepá kura fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 7. apríla 2011

Je to príloha do kapustnice. My to jedávame aj studené ako prílohu k údenému mäsu a klobáske z kapustnice...

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
5
1
 podľa potreby
1 dcl
1/4 sáčku




Postup

  1. 1

    Rožky rozkrájame na kocky a dáme do misky ( alebo rozmrvíme ja robím zo suchých) a zalejeme troškou mlieka. Na panvicu dáme smažiť slaninku na to cibuľku a keď je cibuľka do sklovita zalejeme asi 2 dcl vody ochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou a necháme zovrieť. Potom necháme trochu vychladnúť a pridáme k rožkom ako aj vajcia, múku trošku prášku do pečiva asi ¼ .Všetko premiešame vypracujeme polotuhú zmes a necháme chvíľu postáť. Potom mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo viacej kapustnici asi 15 min.

  2. 2

    Rožky pokrájame na malé kúsky ( alebo rozmrvíme staré) a zalejeme troškou mlieka

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    slaninku a cibuľku opražíme

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zalejeme vodou a pridáme vegetu

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme petržlenovú vňať

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    necháme chvíľku vychladnúť a prilejeme k rožkom

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme múku, kypriaci

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vytvarujeme guľky a uvaríme v kapustnici

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotové vyberieme

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a podávame ku kapustnici

    Liptovská slepá kura (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kata50
Toto je také mňaaaaaaaaaam , že až :-))
ursula4
poznám,robím ale bez prášku,je to výborné ako píšeš k údenému mäsku
vybusna
ta gulka sa v tej kapustnici roztecie? neviem identifikovat co to v tej kapustnice plava
hubata
ííha, slepé kura v kapustnici nepoznám, to môže byť dobručké !!!
jelka
no neviem si to predstavit,niečo také v kapustnici,ale preco nie?
babidka
je to velmi zaujimave a urcite dobre , recept si odkladam do KK.
turistka
@Matavarecha , predvčerom som zmývala kapustu a naliala novú vodu, aby na Vianoce bola akurát. Kapustnicu som preliala do fľaše a dnes varím kyslú, Lenivosť zaúradovala, nechcelo sa mi robiť zemiakové rezance a tak robím slepú kuru. Do taniera prihodím spolu s mäsom a bude mňam jedenie. /Do slepej kury som rozotrela 1 strúčik cesnaku/.
emilys
Vyborna priloha do kapustnice. Uz nebudem varit zemiaky alebo rezance, ale jedine slepu kuru. Dik.
abul
Dnes ju varili v Múzeu Liptovskej dediny babičky z Liptovskej Kokavy, mala veľký úspech aj u zahraničných návštevníkov. Bola bez vegety a prášku do pečiva. S jednoduchou kapustnicou veľmi dobré veľkonočné jedlo.
bublina13
Slepou kuru jsem jedla naposledy před 20 lety,když jsem pobývala půl roku u své rodiny na Slovensku.Často jsem si na tuto dobrotu vzpomněla .
No a dnes jsem našla Váš recept. Bude k obědu i s kapustnicí a uzeným masem.
Děkuji za recept a všem přeji dobrou chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia