Foto: matavarecha
Je to príloha do kapustnice. My to jedávame aj studené ako prílohu k údenému mäsu a klobáske z kapustnice...
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky rozkrájame na kocky a dáme do misky ( alebo rozmrvíme ja robím zo suchých) a zalejeme troškou mlieka. Na panvicu dáme smažiť slaninku na to cibuľku a keď je cibuľka do sklovita zalejeme asi 2 dcl vody ochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou a necháme zovrieť. Potom necháme trochu vychladnúť a pridáme k rožkom ako aj vajcia, múku trošku prášku do pečiva asi ¼ .Všetko premiešame vypracujeme polotuhú zmes a necháme chvíľu postáť. Potom mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo viacej kapustnici asi 15 min.
- 2
Rožky pokrájame na malé kúsky ( alebo rozmrvíme staré) a zalejeme troškou mlieka
- 3
slaninku a cibuľku opražíme
- 4
zalejeme vodou a pridáme vegetu
- 5
pridáme petržlenovú vňať
- 6
necháme chvíľku vychladnúť a prilejeme k rožkom
- 7
pridáme múku, kypriaci
- 8
vytvarujeme guľky a uvaríme v kapustnici
- 9
hotové vyberieme
- 10
a podávame ku kapustnici
- 2
No a dnes jsem našla Váš recept. Bude k obědu i s kapustnicí a uzeným masem.
Děkuji za recept a všem přeji dobrou chuť.