Liptovská slepá kura (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Je to príloha do kapustnice. My to jedávame aj studené ako prílohu k údenému mäsu a klobáske z kapustnice...
Postup
- Rožky rozkrájame na kocky a dáme do misky ( alebo rozmrvíme ja robím zo suchých) a zalejeme troškou mlieka. Na panvicu dáme smažiť slaninku na to cibuľku a keď je cibuľka do sklovita zalejeme asi 2 dcl vody ochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou a necháme zovrieť. Potom necháme trochu vychladnúť a pridáme k rožkom ako aj vajcia, múku trošku prášku do pečiva asi ¼ .Všetko premiešame vypracujeme polotuhú zmes a necháme chvíľu postáť. Potom mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo viacej kapustnici asi 15 min.
- Rožky pokrájame na malé kúsky ( alebo rozmrvíme staré) a zalejeme troškou mlieka
- slaninku a cibuľku opražíme
- zalejeme vodou a pridáme vegetu
- pridáme petržlenovú vňať
- necháme chvíľku vychladnúť a prilejeme k rožkom
- pridáme múku, kypriaci
- vytvarujeme guľky a uvaríme v kapustnici
- hotové vyberieme
- a podávame ku kapustnici