Liptovská slepá kura (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Je to príloha do kapustnice. My to jedávame aj studené ako prílohu k údenému mäsu a klobáske z kapustnice...

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky rozkrájame na kocky a dáme do misky ( alebo rozmrvíme ja robím zo suchých) a zalejeme troškou mlieka. Na panvicu dáme smažiť slaninku na to cibuľku a keď je cibuľka do sklovita zalejeme asi 2 dcl vody ochutíme soľou, korením, vegetou a petržlenovou vňaťou a necháme zovrieť. Potom necháme trochu vychladnúť a pridáme k rožkom ako aj vajcia, múku trošku prášku do pečiva asi ¼ .Všetko premiešame vypracujeme polotuhú zmes a necháme chvíľu postáť. Potom mokrými rukami tvarujeme guľky, ktoré uvaríme vo viacej kapustnici asi 15 min.
  2. Rožky pokrájame na malé kúsky ( alebo rozmrvíme staré) a zalejeme troškou mlieka
  3. slaninku a cibuľku opražíme
  4. zalejeme vodou a pridáme vegetu
  5. pridáme petržlenovú vňať
  6. necháme chvíľku vychladnúť a prilejeme k rožkom
  7. pridáme múku, kypriaci
  8. vytvarujeme guľky a uvaríme v kapustnici
  9. hotové vyberieme
  10. a podávame ku kapustnici