Liptovská kapustnica
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a speníme na masti. Pridáme mletú papriku, urestujeme, pridáme soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, bravčové koleno, podlejeme vodou a varíme domäkka. Koleno vyberieme a oberieme z neho mäso.
- Do vývaru potom pridáme kyslú kapustu, klobásu a údenú bravčovú krkovičku nakrájanú na kocky. Klobásu dávame celú, a keď je uvarená, vyberieme ju a nakrájame na menšie kocky.
- Huby medzitým namočíme do vriacej vody a necháme napučať. Potom ich pridáme do polievky. Keď je kapusta mäkká, pridáme do nej uvarené koleno, klobásu a premiešame.
|