Linecké zdobené pečivo
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 17. decembra 2018
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 17. decembra 2018
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
Bielková poleva: | |
1 ks |
|
200 g preosiaty |
|
3 kvapky |
|
Okrem toho: | |
pikantný |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút.
- 2
Bielková poleva: Bielok vyšľaháme, pridáme preosiaty práškový cukor, prešľaháme a na záver pridáme 3 kvapky citrónovej šťavy.
- 3
Koláčiky po vychladnutí spájame pikantným lekvárom a vrch ozdobíme polevou a drobnými cukríkmi.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sprostredkúvame odpoveď od pani cukrárky:
Dobrý večer. Veru nie :) a to je finta v tom. Je to prastarý recept mojej mamy. Pomer 3-2-1 a BEZ VAJEC. Môže sa iba tuk nahradiť čistým maslom, vtedy sú tie linecké najlepšie. Ale bežne sa robia aj s Palmarinom.