Linecké pečivo
Linecké pečivo

Linecké zdobené pečivo

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 17. decembra 2018
Linecké zdobené pečivo
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
100 g
Bielková poleva:
1 ks
200 g preosiaty
3 kvapky
Okrem toho:
 pikantný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Bielková poleva: Bielok vyšľaháme, pridáme preosiaty práškový cukor, prešľaháme a na záver pridáme 3 kvapky citrónovej šťavy.

  3. 3

    Koláčiky po vychladnutí spájame pikantným lekvárom a vrch ozdobíme polevou a drobnými cukríkmi.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Evanaaa (18.12.2018 18:17)

Sprostredkúvame odpoveď od pani cukrárky:
Dobrý večer. Veru nie :) a to je finta v tom. Je to prastarý recept mojej mamy. Pomer 3-2-1 a BEZ VAJEC. Môže sa iba tuk nahradiť čistým maslom, vtedy sú tie linecké najlepšie. Ale bežne sa robia aj s Palmarinom.

Linecké cesto môže byť aj bez vajíčka? Nebude sa drobiť?