Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu fotorecept

lubja - fotkalubja, 12. decembra 2010
Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept)
Foto: lubja

Tak to mám zapísané v mojej KK, linecké klasika pomer3:2:1. Recept sa líši akurát varenými žĺtkami

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

360 g
120 g
240 g
4 ks, uvarené
z 1/2 ks,kôra

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejeme, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme posekané maslo. Do prostriedka dáme prelisované uvarené žĺtka a šťavu a kôru z polovičky citrónu. Vypracujeme cesto a dáme do chladničky.

    Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 2-4 hodinách vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Nezabudnúť polovičku s otvorom.

    Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme na plech s papierom na pečenie a v mierne vyhriatej rúre 180°C upečieme doružova

    Linecké podľa originálneho receptu z rakúskeho Linzu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zlepíme najlepšie domácim ríbezľovým lekvárom. Vyrezávané tvary najprv pocukríme. a ešte poznámočka: používať len maslo nie iný tuk

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
práve sa na ne chystám....ešte som neskúšala podľa tohoto receptu s maslom a varenými žĺtkami a tak dúfam, že aj moje sa vydaria....
@lubja včera som robila cesto, zabalila do fólie a dala odpočívať do chladu, keďže už bol večer, tak som ho nevaľkala, myslíš, že je to OK, keď tam bolo celú noc? Píšeš v recepte, že má odpočívať 2-4 hodiny....na akú hrúbku si ich vaľkala? Zhruba 3 mm?
a ja som ho dala do chladnicky na dve hodiny. Prave som ho vytiahla a je tvrde ako kamen. No neviem, co z toho bude...:-(((
upečené, jeden som si ukradla z plechu taký neplnený a sú výborné! Krehké, jemné, v pozadí cítiť chuť citrónu a kôry, ešte raz ďakujem za recept
fantastické, ja som si žľtka hodila do mixéra s trochou múky a pracovalo sa s nimi vynikajúco.Na vianoce porovnáme,ktoré sú lepšie,či klasické alebo z Linca.
no,veľmi sa drobia,ani sa nedali zlepiť,asi som mala zlú polohrubú múku. Aj v chlade si dosť odpočinuli..............
ešte vyskúšam nahradiť časť múky hladkou,chuťove najlepšie linecké čo som kedy jedla,musím tomu prísť na zúbok :-)
Ljubja, piekla som ešte raz,nahradila som 1/3 múky hladkou,boli tak fantastické že odteraz robím iba podľa tohto receptu. Veľa šťastia všetkým do nového roku želám.
Myslela som, že upiecť tieto koláčiky týždeň pred Vianocami, bude určite stačiť. "Žiaľ", už sú skoro zjedené! A to sa s deckami ešte akože ovládame :-) Ale vážne, toto boli moje prvé linecké lepené a sú výborné a mňaaaamovské. Najlepšie chutili až na druhý deň, keď tak spevneli a džem sa trochu vsiakol do cesta. Vrelo odporúčam :-) a ďakujem.

Pridaj komentár k receptu: