Foto: niks
Krehké kokosové kolieska plnené lekvárom. Kolieska sú potreté jemným krémom a obalené v kokose.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
130 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
ľubovoľný |
|
POTRETIE A POSYPANIE: | |
180 ml |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
80 g |
|
|
Postup
-
1
Zmäknutý tuk, múku, cukor, kokos a žĺtok spolu zamiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme chvíľu v chlade odstáť.
- 2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme z neho kolieska.
- 3
Kolieska poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 7 minút (majú zostať bledé).
- 4
Upečené kokosové kolieska necháme chvíľu chladnúť.
- 5
Kolieska natrieme kyslejším lekvárom a po dve spolu zlepíme.
- 6
POTRETIE: Múku rozmiešame v troche studeného mlieka a spolu s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu.
- 7
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu zašľaháme vychladnutú múkovú kašu. Vyšľaháme hladký krém. Vrch zlepených koliesok potrieme krémom.
- 8
Kolieska obalíme v kokose.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu