Drobné linecké pečivo

Linecké bezlepkové pečivo extra jemné

Autor receptu: redakcia

Krehké, voňavé a rozplývajúce sa na jazyku.

40 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu – ručne alebo v kuchynskom robote s hákom na miesenie cesta.
  2. Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Po odležaní ho vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku približne 3 mm.
  3. Vykrajujeme obľúbené tvary podľa fantázie a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.
  5. Po vychladnutí ich zlepíme marmeládou podľa chuti.