Drobné linecké pečivo
Linecké bezlepkové pečivo extra jemné
Autor receptu: redakcia
Krehké, voňavé a rozplývajúce sa na jazyku.
|
40 ks porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto spracujeme
na hladkú hmotu – ručne alebo v kuchynskom robote s hákom na miesenie cesta.
- Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu. Po odležaní ho vyvaľkáme na jemne
pomúčenej doske na hrúbku približne
3 mm.
- Vykrajujeme obľúbené tvary podľa
fantázie a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C
asi 10 minút.
- Po vychladnutí ich zlepíme marmeládou podľa chuti.