Líbyjský puding na slovenský spôsob

Autor receptu: shams

Aneb...ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...

Postup

  1. Raz som na návšteve u jednej známej - libyjčanky jedla puding. Veľmi mi chutil a pýtala som ako ho robí. Používa špeciálny puding, skôr by sa dalo povedať zahusťovadlo, z ktorého varí bezchutný, bezvonný biely puding. Pridáva do neho cukor, mazaher(vodu z pomarančových kvetov) a zdobí ho lupienkami mandlí a pod. Aj keď som ten libyjský puding nezohnala, nechýba mi. Skúsila som to s krupicou a chutí mi to rovnako!
  2. Uvaríme si detskú krupicu - ja dám variť mlieko, pridám cukor, mazaher, ked začne vrieť pomaličky dosypujem odvážené množstvo krupice, uvarím hustú krupicovú kašu, nalejem do studenou vodou vypláchnutých misiek a ozdobím lupienkami z mandlí...
  3. Tak nech vám chutí! ;)))