Liaty kysnutý koláč s marcipánovou posýpkou

katuch - fotkakatuch, 7. júla 2014
Liaty kysnutý koláč s marcipánovou posýpkou
Foto: katuch

Takychto receptov je asi vela, sama som skusila zopar na kysnute cesto, ale tento je podla mna najlepsi, najjednoduchsi, proste "perinka na jazyku" :-) Zobraziť celý popisTakychto receptov je asi vela, sama som skusila zopar na kysnute cesto, ale tento je podla mna najlepsi, najjednoduchsi, proste "perinka na jazyku" :-) cesto nie prilis hrube, vlacne, a na nom veeeela ovocia :-) Recept som nasla pred rokmi v casopise Apetit. Ospravedlnujem sa za nekvalitne foto, ale chut kolaca to snad vyvazi ;-)

1 plech
porcia
105 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
50 g
250 ml
20 g
2 ks
80 g
štipka
Marcipánová posýpka:
80 g
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misy nasypem muku a cukor. Lyzicou trochu zmesi odoberiem a vmiesam do 200 ml vlazneho mlieka. Rozdrobim do toho drozdie a necham v teple vzist kvasok.

  2. 2

    Do muky pridam zltky, kvasok, zvysne mlieko, trochu zapracujem a az na zaver pridavam rozpustene maslo. Vypracujem redsie cesto, ktore sa da vyliat na plech. Necham cesto v mise hodinu kysnut, kym zdvoj az ztrojnasobi svoj objem.

  3. 3

    Po zhruba hodinke cesto presuniem na plech vylozeny peciacim papierom a rozotriem tak, aby bolo vsade rovnako hrube, necham ho takto na plechu este 30 minut vykysnut.

  4. 4

    Zmiesam suroviny na posypku. Na cesto rozlozim ovocie (v tomto pripade marhule, ale dobre su aj slivky a ine kostkove ovocie alebo ake vam chuti ;-) rezom hore, posypem posypkou a peciem vo vopred vyhriatej rure na 180 st. 40 minut. Posledne foto - stav na plechu do 5 minut po vychladnuti a nakrajani ;-) Rozmer plechu cca 30x40 cm. Dobru chut! ;-)

    Liaty kysnutý koláč s marcipánovou posýpkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
súhlasím s tebou-ja tiež robím liate-riedke cesto na tieto typy koláčov -s ovocím a mrveničkou..novum je pre mňa marcipán v posýpke..tak nerobievam - ale možno skúsim..ak si spomeniem-a marcipán kúpim..:-)
kukulienka71
výborný nápad, dať marcipán do posýpky! a to liate kysnuté cesto sa mi tiež páči:-)
katuch
Dakujem za komentare :-) ten marcipan je ozaj dobry napad, aj ked nie moj :-) :-) tesim sa, ak vyskusate, pekny den vsetkym :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia