Foto: katuch
Takychto receptov je asi vela, sama som skusila zopar na kysnute cesto, ale tento je podla mna najlepsi, najjednoduchsi, proste "perinka na jazyku" :-) Zobraziť celý popisTakychto receptov je asi vela, sama som skusila zopar na kysnute cesto, ale tento je podla mna najlepsi, najjednoduchsi, proste "perinka na jazyku" :-) cesto nie prilis hrube, vlacne, a na nom veeeela ovocia :-) Recept som nasla pred rokmi v casopise Apetit. Ospravedlnujem sa za nekvalitne foto, ale chut kolaca to snad vyvazi ;-)
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misy nasypem muku a cukor. Lyzicou trochu zmesi odoberiem a vmiesam do 200 ml vlazneho mlieka. Rozdrobim do toho drozdie a necham v teple vzist kvasok.
- 2
Do muky pridam zltky, kvasok, zvysne mlieko, trochu zapracujem a az na zaver pridavam rozpustene maslo. Vypracujem redsie cesto, ktore sa da vyliat na plech. Necham cesto v mise hodinu kysnut, kym zdvoj az ztrojnasobi svoj objem.
- 3
Po zhruba hodinke cesto presuniem na plech vylozeny peciacim papierom a rozotriem tak, aby bolo vsade rovnako hrube, necham ho takto na plechu este 30 minut vykysnut.
- 4
Zmiesam suroviny na posypku. Na cesto rozlozim ovocie (v tomto pripade marhule, ale dobre su aj slivky a ine kostkove ovocie alebo ake vam chuti ;-) rezom hore, posypem posypkou a peciem vo vopred vyhriatej rure na 180 st. 40 minut. Posledne foto - stav na plechu do 5 minut po vychladnuti a nakrajani ;-) Rozmer plechu cca 30x40 cm. Dobru chut! ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu