Foto: nickaa
Recept na tento neskutočne chutný koláčik som našla na internete a hneď som ho musela vyskúšať. Okrem čerešní však môžete použiť aj iné sezónne Zobraziť celý popisRecept na tento neskutočne chutný koláčik som našla na internete a hneď som ho musela vyskúšať. Okrem čerešní však môžete použiť aj iné sezónne ovocie. Ja sa napríklad teším keď dozrejú marhule. Koláč je navyše aj v zdravšom prevedení.
na 180 °C
Suroviny
1 a pol hrnčeka stredná |
|
100 g |
|
štipka |
|
80 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 bal |
|
2 bal |
|
Drobenka: | |
30 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Z múky, masla, cukru a troškou soli si v miske rukou vypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočívať cca 25-30 minút. Zatiaľ si môžete pripraviť tvarohovú plnku.
- 2
V miske zmiešame obidva tvarohy, puding, vanilkový cukor, vajce. Ak máte radi viac sladšie, môžete cukru pridať. Ja cukrom šetrím.
- 3
Cesto si rozvaľkáme do kruhového tvaru a vystelieme ním formu, ktorú si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút na teplotu 180 stupňov.
- 4
Predpečené cesto necháme chvíľu vychladnúť a potom doň nalejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Navrch poukladáme ovocie. Ja som použila odkôstkované čerešne.
- 5
Na vrch ešte pripravíme drobenku alebo mrveničku z masla, cukru a múky. Potrháme, rozmrvíme a na vrch posypeme koláčik. Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov ale radšej koláč skontrolujte ešte skôr.
- 6
Bon apetit :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu