Letný čerešňový koláč

Autor receptu: nickaa

Recept na tento neskutočne chutný koláčik som našla na internete a hneď som ho musela vyskúšať. Okrem čerešní však môžete použiť aj iné sezónne ovocie. Ja sa napríklad teším keď dozrejú marhule. Koláč je navyše aj v zdravšom prevedení.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, cukru a troškou soli si v miske rukou vypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočívať cca 25-30 minút. Zatiaľ si môžete pripraviť tvarohovú plnku.
  2. V miske zmiešame obidva tvarohy, puding, vanilkový cukor, vajce. Ak máte radi viac sladšie, môžete cukru pridať. Ja cukrom šetrím.
  3. Cesto si rozvaľkáme do kruhového tvaru a vystelieme ním formu, ktorú si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút na teplotu 180 stupňov.
  4. Predpečené cesto necháme chvíľu vychladnúť a potom doň nalejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Navrch poukladáme ovocie. Ja som použila odkôstkované čerešne.
  5. Na vrch ešte pripravíme drobenku alebo mrveničku z masla, cukru a múky. Potrháme, rozmrvíme a na vrch posypeme koláčik. Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov ale radšej koláč skontrolujte ešte skôr.
  6. Bon apetit :-)