Letné citrónové pohladenie

heysugar - fotkaheysugar, 26. júna 2012
Letné citrónové pohladenie
Foto: heysugar

v chladničke nám po rodinnom experimentovaní s Dukanom ostalo zopár nevyužitých vaječných žĺtok, keď mi práve padol v televízii do oka zaujímavý recept na Zobraziť celý popisv chladničke nám po rodinnom experimentovaní s Dukanom ostalo zopár nevyužitých vaječných žĺtok, keď mi práve padol v televízii do oka zaujímavý recept na TV Paprika :) preto som sa ho hneď rozhodla po menšej obmene vyskúšať a výsledok naozaj stál za to, kombinácia kyslých citrónov a sladkého dulce de leche ma jednoducho dostala :)

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

korpus:
9 ks
cca 130 g
2 PL
náplň:
2-3
1 plechovka
1/2 šálky (limetková)




Postup

  1. 1

    v mixéri som zomlela grahamové krekry, pridala cukor a rukou zapracovala maslo. cestom som potom vyložila okrúhlu tortovú formu - aj po strnách. nechala som na 10 minút zapiecť.

  2. 2

    pripravila som si nálpň: vaječné žltka som vymiešala so salkom a zapracovala aj šťavu z citrónov (ja som použila zmes citrónov a jedlu limetku) ako aj nastrúhanú kôru. Túto zmes som potom vyliala na vychladený korpus a piekla asi 25 min.

  3. 3

    koláčik sa podáva vychladený, má neskutočnú letnú, no veľmi zamatovú luxusnú textúru a chuť.

    Letné citrónové pohladenie - obrázok 3

Diskusia k receptu

dada1612
vyzerá úúúúžasne!!!! :) dávam do kk a určite skúsim :) mňam!
3sandra3
budem sa opakovať , ale naozaj vyzerá úúúúžasne... vyskúšam,,,
vera147
grahamové krekry? také som si v obchode nikdy nevšimla :-)
danielas
Wow, skúšam a to hneď zajtra.Moc sa mi páči Tvoj recept :-)
vera147
Dakujem "heysugar" :-) pohladam a receptik vyskusam :-)
mracik9
heysugar,tak toto musí byť božská chuť,určite to skúsim
mlsalka
vyzera super, trochu si upravim recept a spravim :-)) namiesto zltkov skusim kokosovy olej a tvaroh
jamaja
aj to SALKO sa mi zdá príliš.... tiež by sa malo ubrať resp. nahradiť medom...
heysugar
@mlsalka @jamaja - no tusim z toho nakoniec bude uplne iny recept, ale vyskusajte a potom dajte vediet :-) sladke nejem tak casto aby som si raz za rok nemohla dopriat trochu salka :-)))
huck
To musi byt božska chut! Strašne lakave, neodolatelne, sladke letne pohladenie!:) Bud - alebo! Žiadne zmeny ,... potom je to niečo celkom ine! Vdaka Bohu aj salko som si priniesla zo Sk. Idem na to! @heysugar , vdaka za krasny recept!
babav
Perfektny recept !Nepochybujem o fajnovej chuti tvojho citronoveho pohladenia .... nie len v lete ;-)
desertrose7
mam rada taketo svieze letne kombinacie aj tento typ "cesta" takze urcite vyskusam :-) to Salko ta pridava neuvarene?
danda3
Tortička musí byť vynikajúca, určite ju vyskúšam, robila som podobnú, ale nepečenú, tiež tam šli citróny a s tým salkom to bolo úžasné!☺
ebaka
vyzerá lákavo...a salko ma prekvapilo,vyskúšam,...už sa teším do kuchyne
janger
Verim, ze je torticka vyborna. Vyskusam, a presne podla tvojho receptu :-).
danielas
Grahamové krekry nepoznám,ale tu píše @3sandra3 ,že ide o knäckebrot. Ten máme radi.Recept sa mi ohromne páčil,všetky suroviny poruke tak som sa s chuťou pustila do toho.Ale neviem prečo,nevyšiel. Už cesto sa mi nejako nepozdávalo,keď išlo do rúry. Zdalo sa mi riedke. Maslo pretieklo formou,kopec smradu....Nevzdala som to,doplnila pomletý knäckebrot do počtu 15 ks,ešte som pridala trošku ovsenné vločky. Korpus sa zle krájal,taký ťažký,mastný,sypký. Nespojil sa dostatočne,o bočnej stene ani nehovoriac. Asi tam treba práve tie grahamové krekry... ,alebo iné množstvo tej náhrady.Tá náplň bola super chutná.
No, zjedol sa,aj pochválili,ale na Tvojom obrázku je krásne vydarený a rada by som to napravila,ešte raz skúsim. Poraď @heysugar , kde som pochybila?
mizaru
Na korpus som pouzil bebe keksy(2 cele balicky), maslo a cukor som daval odoka az kym z toho nebola hmota, kt. sa mi pozdavala :D. Korpus sa upiekol dost dobre na uvedenych hodnotach, s krajanim nebol ziaden problem. Co sa kremu tyka, tak to nemôzem tiez nic vytknut, hoci som dal na 1 salko asi 5 zltok a stavu som dal tak isto odhadom. Tento recept môzem len vynachvalit :D a uz sa aj tesim, ked skusim ine ovocne variacie, popripade obmenu kremu alebo skusim na vrch spravit karamelovu glazuru.
citrinka
Vobec sa mi nepodaril. Zda sa mi, ze na 25 cm formu je to iba polovicna porcia ingrediencii. Plnka sa mi vobec neupiekla. Takze na oslavu idem bez kolaca :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia