Lievance

Lenkine dokonalé jogurtové lievance

Autor receptu: lenkinakuchyna

Snívali ste o dokonalých amerických lievancoch - mäkkých, nadýchaných, jednoducho ako z filmu?* Tak toto je ten správny recept ;) - uložte si ho, zapíšte do svojho receptára - deti (a aj manžel) Vám zaň poďakujú! Dávkovanie je prispôsobené pre 4-člennú rodinu, pokiaľ je vás menej, znížte si ingrediencie na polovicu ;)

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme mokrú časť cesta: Rozmiešame vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom.
  2. Pridáme olej, jogurt a mlieko a všetko dobre premiešame kým nebude cukor úplne rozpustený.
  3. V druhej miske si zmiešame všetky suroviny zo "suchej časti cesta"- t.j. múku a prášok do pečiva. Do tejto časti môžete prípadne použiť aj práškové príchute, ktoré sa pridávajú napríklad do proteínov - podľa chuti, prípadne pridať samotný proteín pre zdravšiu verziu.
  4. Postupujeme na zmiešanie suchej a mokrej časti: pomaly pridávame suchú zmes do mokrej - po každom pridaní poriadne premiešame. Keď máme vmiešanú celú suchú časť, uistíme sa, že zmes nemá hrudky. Pokiaľ je cesto dobre premiešané a bez hrudiek môžeme prisypať čokoládové kúsky (samozrejme nemusíme použiť).
  5. Následne cesto prelejeme do kuchárskeho zdobiaceho vrecka (pre lepšie manipulovanie). Na konci odstrihneme nie veľký, ale dostatočný otvor, aby ním prešli prípadne aj čokoládové kúsky.
  6. Pečieme: Pomocou vrecka na panvicu robíme "slimáčiky" - začneme stredom a cestom prejdeme po vonkajšom obvode - stačí raz, keďže cesto sa rýchlo zväčší. Pečieme na panvici na nižšom plameni, tak aby lievance boli dobre upečené nielen zvonku, ale aj zvnútra. To že sú upečené aj v strede spoznáte podľa vytvorenia bubliniek v strede cesta po okrajoch.
  7. Prajem Vašej rodine Dobrú chuť!