Lievance
Lenkine dokonalé jogurtové lievance
Autor receptu: lenkinakuchyna
Snívali ste o dokonalých amerických
lievancoch - mäkkých, nadýchaných,
jednoducho ako z filmu?* Tak toto je
ten správny recept ;) - uložte si ho,
zapíšte do svojho receptára - deti (a
aj manžel) Vám zaň poďakujú! Dávkovanie je prispôsobené pre 4-člennú rodinu, pokiaľ je vás menej, znížte si ingrediencie na polovicu ;)
20 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme mokrú časť cesta: Rozmiešame vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom.
- Pridáme olej, jogurt a mlieko a všetko dobre premiešame kým nebude cukor úplne rozpustený.
- V druhej miske si zmiešame všetky suroviny zo "suchej časti cesta"- t.j. múku a prášok do pečiva. Do tejto časti môžete prípadne použiť aj práškové príchute, ktoré sa pridávajú napríklad do proteínov - podľa chuti, prípadne pridať samotný proteín pre zdravšiu verziu.
- Postupujeme na zmiešanie suchej a mokrej časti: pomaly pridávame suchú zmes do mokrej - po každom pridaní poriadne premiešame. Keď máme vmiešanú celú suchú časť, uistíme sa, že zmes nemá hrudky. Pokiaľ je cesto dobre premiešané a bez hrudiek môžeme prisypať čokoládové kúsky (samozrejme nemusíme použiť).
- Následne cesto prelejeme do kuchárskeho zdobiaceho vrecka (pre lepšie manipulovanie). Na konci odstrihneme nie veľký, ale dostatočný otvor, aby ním prešli prípadne aj čokoládové kúsky.
- Pečieme: Pomocou vrecka na panvicu robíme "slimáčiky" - začneme stredom a cestom prejdeme po vonkajšom obvode - stačí raz, keďže cesto sa rýchlo zväčší. Pečieme na panvici na nižšom plameni, tak aby lievance boli dobre upečené nielen zvonku, ale aj zvnútra. To že sú upečené aj v strede spoznáte podľa vytvorenia bubliniek v strede cesta po okrajoch.
- Prajem Vašej rodine Dobrú chuť!