Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250
g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a namiesto nektarínok
som si priniesla slivky, jablká a hrušky, lebo na už nektarinky nebavili:-)
Postup
- Ku zbytku nektarínkam som si odvážila 250 g očistených sliviek, 250 g jabĺk a 250 g hrušiek.
- Ovocie som si umyla, zbavila jaderníkov a nakrájala .
- Takto to vyzeralo pred varením.
- Ponorným mixérom som ovocie rozmixovala.
- Varila som ho 10 minút, potom som pridala 1 čl kyseliny citrónovej a cukor zmiešaný s pomôckou na želírovanie 1:1. Lekvár som varila ešte 5 minút.
- Skúška hustnutia.
- Vyšlo mi z neho 5 fľašiek. Vľavo je džem z nektarínok.
- Aj tu som ho dala pre porovnanie s marhuľovým džemom - ten je vpravo.
- No a po tej námahe si konečne môžem dať kúsok chlebíka.