Lekvár z viacerých druhov ovocia (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na druhý deň som pokračovala vo varení lekváru z nektaríniek. Nakoniec mi zostalo 250 g očistených nakrájaných nektarínok. Vybrala som sa do záhrady a namiesto nektarínok som si priniesla slivky, jablká a hrušky, lebo na už nektarinky nebavili:-)

Postup

  1. Ku zbytku nektarínkam som si odvážila 250 g očistených sliviek, 250 g jabĺk a 250 g hrušiek.
  2. Ovocie som si umyla, zbavila jaderníkov a nakrájala .
  3. Takto to vyzeralo pred varením.
  4. Ponorným mixérom som ovocie rozmixovala.
  5. Varila som ho 10 minút, potom som pridala 1 čl kyseliny citrónovej a cukor zmiešaný s pomôckou na želírovanie 1:1. Lekvár som varila ešte 5 minút.
  6. Skúška hustnutia.
  7. Vyšlo mi z neho 5 fľašiek. Vľavo je džem z nektarínok.
  8. Aj tu som ho dala pre porovnanie s marhuľovým džemom - ten je vpravo.
  9. No a po tej námahe si konečne môžem dať kúsok chlebíka.