Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou sa dosiahla sametovohebká konzistencia. Napriek použitej smotane, vzhľadom na jej množstvo v jednej porcii, je tento pokrm racionálnou stravou s pikantnosviežou chuťou a benefitom pre zdravie vďaka väčšiemu množstvu cesnaku chrániaceho cievny a respiračný systém.
2 porcie |
4 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky.
- V smotane dobre rozmiešame solamyl.
- Potom muškátový kvet.
- Rozohrejeme maslo, orestujeme na ňom minútku cesnak, okoreníme kardamonom, kurkumou, pol minútky miešame na ohni.
- Pridáme lečo, šampiňóny, osolíme podľa chuti a za miešania prehrejeme počas dvoch minút.
- Prilejeme smotanu, dobre premiešame a necháme minútku prejsť varom.
- Príjemnoobjavujúce ochutnávanie!