Lečový guláš ŠAMÁNIA (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou sa dosiahla sametovohebká konzistencia. Napriek použitej smotane, vzhľadom na jej množstvo v jednej porcii, je tento pokrm racionálnou stravou s pikantnosviežou chuťou a benefitom pre zdravie vďaka väčšiemu množstvu cesnaku chrániaceho cievny a respiračný systém.

2
porcie
4 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky.
  3. V smotane dobre rozmiešame solamyl.
  4. Potom muškátový kvet.
  5. Rozohrejeme maslo, orestujeme na ňom minútku cesnak, okoreníme kardamonom, kurkumou, pol minútky miešame na ohni.
  6. Pridáme lečo, šampiňóny, osolíme podľa chuti a za miešania prehrejeme počas dvoch minút.
  7. Prilejeme smotanu, dobre premiešame a necháme minútku prejsť varom.
  8. Príjemnoobjavujúce ochutnávanie!