Lečo s nokedlami a klobáskou

Autor receptu: izabella929

U nás na juhu sa toto jedlo varí často.Je to jednak rýchle hotové a jednak je to vynikajúce ľahké jedlo..

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej hladkej múky, soli,vody, vajca si urobím také cesto, ktoré iba pár krát premiešam. Cesto n ikdy nevypracujem, lebo nokedlíky sú potom tvrdé a ťažké..veď sa budú miešať pri ich zaváraní do vriacej vody. Na obrázku klobáska je práve vybratá z mražničky, preto je orosená..ešte dodám, že cesto na nokedle robím riedke..
  2. Do vriacej vody cez haluškárku nahádžem nokedle, povarím, kým nevyplávajú na povrch, vyberiem,opláchnem vodou a polejem olejom.
  3. Potom si vylejem do rajničky lečo, pridám k nemu pokrájanú klobásku a chvíľku všetko spolu podusím.Lečo úpravu nepotrebuje, /viď môj obrázok na prípravu leča/ je v ňom vlastne aj olej, cibuľa, korenie , soľ, je vlastne úplne hotové.Lečo spolu zmiešam s nokedlami a môžme obedovať..Dobrú chuť...