Lečo na zimu ako polotovar do jedál
Autor receptu: danda3
Ponúkam vám recept na lečo, ako ho pripravujem ja už roky, našla som ho v starej kuchárskej knihe.
Postup
- Fotky sú ešte z minulého roku. Rajčiny a papriku dostávam od svokry. Pri príprave nepoužívam ani cibuľu ani olej. A robím ho od oka, ale viac rajčinové, používam ho potom ako polotovar pri príprave jedál ako guláše, soté a pod.
- Ako prvé si zabarím rajčiny vriacou vodou, predtým ich môžete narezať. Komu nevadia šupky v jedle, tento krok vynechá. Už o pár minút ide šupa krásne dole.
- Pripravíme si pariku, kým sa rajčiny kúpu. ☺
- Rajčiny pokrájame na menšie kúsky, vyrežeme poškodené časti a dáme variť do hrnca, používam 10 litrový hrniec. Pridáme soľ, ale nepresolíme.
- Kým sa rajčiny dusia, papriku pokrájame na rezance.
- Pridáme k rajčinám a varíme
- nie dlho, stačí, kým lečo zovrie, ešte sa bude sterilizovať, tak nech nie je paprika ako blato.
- Horúce lečo ponalievame do menších pohárikov a dáme sterilizovať podľa svojho osvedčeného receptu alebo http://varecha.pravda.sk/recepty/uhorky-zavarane-v-rure/29430-recept.html.