Foto: bublika
Viem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu. Keď nič iné tak aspoň niekoho inšpirujem čo Zobraziť celý popisViem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu. Keď nič iné tak aspoň niekoho inšpirujem čo s množiacimi sa paradajkami a paprikami :)
Postup
-
1
cibuľu nakrájanú na kolieska si osmažíme na oleji spolu s cesnakom do mäkka. Pridáme trošku červenej papriky pre lepšiu farbu a nakoniec vhodíme aj na kolieska pokrájanú klobásku (nemusí byť). Tip č.1: Niekomu je z varenej klobásky ťažko takže ju tam väčšinou nedávam a radšej ju samostatne uvarím alebo upečiem a kto chce si dá vedľa. Alebo sa dá nahradiť aj slaninkou či špekáčikmi. Tajný tip č.1: nejesť na večer, lebo vám bude blbo ;)
- 2
pridáme na prúžky pokrájanú papriku a cukinu, trošku posolíme a necháme dusiť do polomäkka. Tip č.2: papriku dávam zelenú nepálivú (kvôli dcére), ale môže byť aj viacero druhov pre väčšiu farebnosť.
- 3
keď paprika a cukina zmäkne, pridáme paradajky pokrájané tiež na menšie kúsky a necháme podusiť až kým sa paradajky nebudú rozpadávať. Tip č.3: ak nemáte radi šupky z varených paradajok, stačí ich ešte v celku krížom narezať, spariť vo vriacej vode a potom olúpať. Ide to ľahučko
- 4
keď nám to všetko pekne zmäkne a pustí šťavičku, je čas pridať vajíčka. Ja som dala 5 menších, pretože všetky suroviny boli dosť veľké ale to záleží na tom či to chcete mať hustejšie alebo redšie.
- 5
my sme k tomu mali opečený chlebík (hrianku) potretú cesnakom a pivko. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak podla nasich juznych susedov sa najprv na spenenu cibulu a klbasku davaju pokrajane prezrete , makke rajciny. Tie potrebuju viac casu na rozvarenie ako paprika. Supky z rajcin sa daju vybrat vereskou pocas dusenia, nemusia sa rajciny obarat. Skoda vitaminov, najviac ich je predsa pod supkou. Ked sa vytvori akysi paradaj. pretlak, az vtedy sa prida pokrajana paprika. Nedusit ju az do upneho zvadnutia. Ja zahustujem leco sojou drtou /asi PL/ namoceniu v horucej vode. Na zaver uz do vypnuteho a odstaveneho leca davam len 1 vajce /cholesterol!/ a osladim celu masu. Mama ma ucila ,a je to pravda, zte vsade, kde su rajciny /paradajky/, ide kryst. cukor, aspon kav. lyzicka. Potlaci sa kysla chut rajcin a cukor je chutovy "katalyzator". Leco podavam s dusenou /varenou / ryzou, uvarenymi zemiakmi alebo chlebom.
@kimlo ja milujem palive veci, mam tzv. plechenu hubu a mohla by som to jest stale, ale mojej 2,5 rocnej dcere by sa to asi velmi nelubilo ;)
Viem, že toto je s klobáskou, ale ona chcela vedieť čo so slaninkou. Poradíte ?