Slané košíčky
Slané košíčky

Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou

siuuu - fotkasiuuu, 29. novembra 2020
Lavaš košíčky s avokádom, pošírovaným vajíčkom a fetou
Foto: siuuu

Lavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil. Robila som roládu podľa receptu tu z Varechy a bola Zobraziť celý popisLavaš skúšam prvýkrát a priznám sa, že zatiaľ ma až tak veľmi neoslovil. Robila som roládu podľa receptu tu z Varechy a bola fajn, ale zasa nič svetoborné. Ale tieto košíčky boli ozaj výborné a môžem ich vrelo odporučiť ako rýchle raňajky, olovrant či večeru. Inšpirácia je zo stránky lavas.sk. Množstvá surovín neuvádzam, každý si ľahko prispôsobí podľa seba.
Zdroj: internet

10 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

 zrelé




Postup

  1. 1

    Z lavašu vykrojíme kruhy takej veľkosti, aby sa z nich dali vytvoriť košíčky v zvolenej forme - ja som robila malé košíčky v plechu na muffiny. Takže vykrojené kruhy opatrne vložíme do formičiek a v rúre zohriatej na 200 °C pečieme do chrumkava - cca 7 minút.

  2. 2

    Pokiaľ sa pečú košíčky dáme zovrieť vodu so soľou, keď zovrie, plameň stíšime, pridáme lyžicu octu a opatrne pomocou naberačky vložíme vajíčka - varíme 3 minúty.

  3. 3

    Avokádo očistíme a pokrájame na kúsky. Do upečených košíčkov rozdelíme kúsky avokáda, navrch položíme po jednom vajíčku, žĺtok narežeme, posypeme slaným syrom a korením a teplé podávame.

Diskusia k receptu