Sú mojím obľúbeným dezertom už od malička.
16
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 10 ks |
|
| 60 dkg |
|
| 15 dkg |
|
| 2 polievková lyžica |
|
| Plnka: | |
| 15 dkg |
|
| 4 dcl |
|
| 6 polievková lyžica |
|
| 1 ks alebo Hera |
|
| 20 dkg |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom nad parou.
-
2
Do vychladeného cesta déme orechy a múku.
-
3
Plnka: cukor spálime na karamel .Pridáme vodu a múku. Rozmiešame,vlejeme do karamelu a uvaríme plnku. Do vychladenéj plnky dáme palmarina cukor.
-
4
Na plech si dáme papier na pečenie a z cesta vykrojíme tvar.
-
5
Upečieme a naplníme plnkou.








Diskusia k receptu