Laskonky (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Pre potešenie a mojím blízkym. Recept nie je náročný zvládne aj začiatočnik, len dlhšie sušenie .
| 
				  	  
				  	30-40 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 80-130 °C  | 
Postup
- Do misy si dáme vaječné bielky a kryštal cukor. Dáme na vodný kúpeľ a šľahame. Postupne počas šľahania pridáme štipku soli. Do vychladnuteho snehu vmiešame práškovy cukor, mleté orechy.
 - Plech poriadne vymastime maslom a uložíme si formu na laskonky, do ktorej lyžicou dáme sneh. Vrch upravíme stierkou alebo nožom, rúru predhrejeme na 130 stupňov pečieme 15 - 20 minút. Potom teplotu znižime na 80 stupňov a pri pootvorenej rúre dosušime ďalšich 40 - 45 minút.
 - Spravíme si krém: maslo vymiešame do hladka postupne pridáme práškovy a vanilkový cukor, žĺtky, nakoniec mletu kávu, ktorá nemusí byť.
 - Vznikne nám krém, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka a plníme laskonky. Spájame ich po dve spolu. Vynikajúce koláčiky, ktoré si zamilujete, vy aj Vaša rodina. Krasny dník!!!!