Laskonky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre potešenie a mojím blízkym. Recept nie je náročný zvládne aj začiatočnik, len dlhšie sušenie .
30-40 minút príprava |
60 minút na 80-130 °C |
Postup
- Do misy si dáme vaječné bielky a kryštal cukor. Dáme na vodný kúpeľ a šľahame. Postupne počas šľahania pridáme štipku soli. Do vychladnuteho snehu vmiešame práškovy cukor, mleté orechy.
- Plech poriadne vymastime maslom a uložíme si formu na laskonky, do ktorej lyžicou dáme sneh. Vrch upravíme stierkou alebo nožom, rúru predhrejeme na 130 stupňov pečieme 15 - 20 minút. Potom teplotu znižime na 80 stupňov a pri pootvorenej rúre dosušime ďalšich 40 - 45 minút.
- Spravíme si krém: maslo vymiešame do hladka postupne pridáme práškovy a vanilkový cukor, žĺtky, nakoniec mletu kávu, ktorá nemusí byť.
- Vznikne nám krém, ktorý dáme do cukrárskeho vrecka a plníme laskonky. Spájame ich po dve spolu. Vynikajúce koláčiky, ktoré si zamilujete, vy aj Vaša rodina. Krasny dník!!!!