Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept)

Autor receptu: cezar

Neľakajte sa hneď ako začujete slovo lasagne. Nie je to nič iné ako zapekané cestoviny ktoré sa pred vložením do rúry nemusia variť. Je veľa receptov, kde každý lasagne obvára, chladí vo vode a ani neviem aké orácie s nimi pred prípravou robí. Ak vás prekvapilo že sa cestoviny nakoniec uvarili pri zapekaní, možno si kladiete otázku prečo vždy pred zapekaním cestoviny varíte. Tak skúste to nabudúce na tento spôsob a zistíte, že ste ušetrili nejaký ten špinavý hrniec.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si na orestovanej cibuli opražím mleté mäso. Či už kupujete hotový výrobok, alebo si meliete vlastný produkt ako ja, je na vôli každého. Pri oprážaní mäsa pridám rajčinový pretlak, ktorý je dva-krát zahusťovaný. Vyhnem sa tak dodatočnému dohusťovanou múkou. V najhoršom prípade postačí aj trošku strúhanky. Mäso dusím cca 20 minút, aby zmäklo. Dôjde pri ďalšej tepelnej úprave. Pred dokončením dusenia tam vyklopím môj vlastný "bulharský šalát". Kto ho doma nerobí, môže dať lečo. Úplne na koci mäso dochutím mletým čiernym korením a oreganom. Má to potom tú pravú taliansku chuť.
  2. No a poďme na to. Ak ste postrehli, že nerobím bešamel, tak máte dobré pozorovacie schopnosti. Načo toľko múky. Chuť a konzistencia bude aj bez toho výborná. A hlavne ten čas a špinavé riady. Lasagne vrstvím do vymasteného a vysypaného pekáča. Prekladám ich vrstvami duseného mäsa. Vrstvy presýpam strúhaným syrom (nie je nutné).
  3. Končím mäsovou vrstvou, ktorú posypem na koniec strúhaným syrom.
  4. ... a šup do rúry.
  5. A už len konzumovať.