Ľanové krekry
Autor receptu: timeforacake
Veľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili
každotýždňové pečenie v mojom dome. Také krekry, ktoré nie sú ťažké na
prípravu;ktorých recept si nevyžaduje veľa ingrediencií a ktoré chutia úžasne s dipom,
pomazánkou, ku šalátu..a vlastne ktoré sú skvelé so všetkým. Nech sa páči, ľanové
krekry, ktoré si vás získajú (a ktoré zostanú chrumkavé aj týždeň po upečení;teda, ak
vám nejaké ostanú:).
Dobrú chuť!
20 porcií |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Mrkvu si umyjeme, ošúpeme a postrúhame na čo najmenšie kúsky (na najmenších zúbkoch na strúhadle).
Ku mrkve pridáme všetky ostatné ingrediencie a pomocou rúk vytvoríme z ingrediencií bochníček/guľu. Cesto nemiešame príliš dlho, bolo by moc vlhké.
- Cesto si položíme medzi dva kusy papiera na pečenie a pomocou valčeka si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm.
- Cesto si potom narežeme do tvaru krekrov (nožíkom krájame cez papier na pečenie-bez papieru by sa cesto lepilo na nožík).
- Jemne odstránime vrchnú vrstvu papiera na pečenie a vložíme rovno do vyhriatej rúry (na strednú mriežku, nemusíme používať ani plech) na 12-15 minút, kým sa krekry na okraji neupečú a nezhnednú. Tie potom vyberieme a ostatné neháme v rúre dopiecť ďalších 5-7 minút.
- Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.