Foto: kajusiqq
Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som bola ešte maličká tak ho beriem za Zobraziť celý popisLangoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som bola ešte maličká tak ho beriem za slovenské:))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1.Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru. 2.Dáme vykysnúť droždie. 3.Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť. 4.Necháme kysnúť (30min.)
-
2
5.Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.
-
3
6.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.
-
4
7.Do panvice nalejeme olej. 8.Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.
-
5
Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatarskou omáčkou a posypať syrom. Prajem vám dobrú chuť!
-
6
A takto vyzerá s tatarkou a syrom:).....tento bol moj prvý:))
Mlieka som tam dala tak odhadom pol litra na dvojitú dávku. Ale bolo dosť riedke, musela som pridať múky... tak 2 dcl by mohlo byť akurát ;)
a ktomu tvojmu bezduchemu komentaru,ze "su sice madarskym jedlom,ale beriem ich za slovenske" si zas a znova mozem poplakat nad tym,aka je ta slovac primitivna a obycajna.
Niezeby si sa tesila,ze mas hned tu y a rohom moznost ist do inych statov a ucit sa nieco aj ich kulure...nie,radsej budeme hejslovaci primitivny,ale hned ako prideme do ciech mluvime, a ovsem nezabudajme na polsk jedla na americky sposob,ktore jedavate,a americk vlajky na satach,ktore nosite...velki slovaci.....
ach jaj...som naozaj rada, ze ma pan boh obdaril aspon akou-takou inteligenciou,ze nerozdelujem ludi podla toho,odkial pochadzaju...
bless
Langoše som robila aj z takéhoto cesta, aj nastrúhanými varenými zemiakmi. Stačí 2ks. Langoše sú mäkšie. Sú dobré aj tak aj tak..)