Foto: patka111
Viem, že je tu celkom dosť receptov na langoše, sama som ich zopár skúsila :-) no žiaľ ani jeden z overených receptov mne osobne Zobraziť celý popisViem, že je tu celkom dosť receptov na langoše, sama som ich zopár skúsila :-) no žiaľ ani jeden z overených receptov mne osobne nevyhovuje, neviem prečo ale jednoducho sa mi nikdy nepodarili. Tak som si ich skúsila spraviť po svojom a neuveríte, z toho cesta robím už istú dobu pizzu :-D. Tak nech sa páči, snáď si aj niekto z vás na nich pochutná ;-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny sú na 9-10 ks. Hladkú múku premiešame so soľou, preosievať nemusíme. V strede si urobíme jamku a nadrvíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme cca. 1,5dcl vlažnou vodou (vodu dávam od oka). Necháme asi 15 minút vykysnúť kvások. Po vykysnutí kvásku si začneme vypracovávať cesto a postupne prilievame zbytok vlažnej vody. Cesto si miesime vareškou, pretože bude riedke a vareškou to treba poriadne vymiešať. Ak je vody málo a cesto je husté pridáme ešte vodu, pomaličky prilievame a miesime aby nám cesto zostalo zhruba takej konzistencii ako na obrázku, musí nám voľne padať z varešky.
-
2
Po vymiesení cesto posypeme hladkou múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme cca. 45 minút kysnúť.
- 3
Po vykysnutí si cesto preklopíme na olejom potretú dosku (na obrázku si prosím všimnite množstvo oleja) a naolejovanými rukami si z cesta odoberáme kusy, z ktorých na panvici vysmažíme langoše. Netreba ich predom tvarovať, krásne sa nám natiahnu počas kladenia na panvicu, jemne ich ponaťahujeme a položíme na rozpálený olej. POZOR olej nám nesmie horieť, smažíme ich na strednom stupni/plameni. Ja mám indukčnú varnú dosku a smažím ich na stupni č.8 (zo 14). HOTOVO, prajem dobrú chuť!
- 3
tieto mi pripadaju typicke bufetacke - rychle, lacne a vela penazi za ne
dobru chut
Jéj super nápad, skúsim aj tá pridať kmin :-)
Pardon, píšem cez mobil,..skúsim aj JA pridať kmin :-D
Tak ja len dúfam, že budú chutiť :-) ďakujem za pekný komentár
:-D veľa peňazí za ne :-D tak tento komentár som trocha nepochopila :-)
Mohu z celého srdce doporučit. Recept funguje a chuť je výborná. Držím pěsti, ať se daří!