Langoše -celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Langoše bezlepkové nie sú dostať kúpiť tak som ich skúsila urobiť doma.
8 porcií |
120 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si všetky potrebné ingrediencie
- odvážime si múky ,pridáme soľ, vajce a urobíme kvások z teplej vody a cukru a kvasníc
- vykysnutý kvások prilejeme do misky a vypracujeme cesto-najskôr varechou a potom aj ručne
- cesto necháme kysnúť 30 minút
- potom cesto vyguľkáme asi na 2 mm hrúbku
- radielkom povykrajujeme kolesá asi tak 13 cm priemer (alebo ako sa nam podarí:-)))
- znova necháme podkysnúť 30 minút
- vyprážame na rozpálenom oleji z obidvoch strán do hneda
- pretlačíme si cesnak a zmiešame s vodou a soľou
- hotové langoše potrieme cesnakovou zmesou
- a potrieme kečupom a tatárskou omáčkou a posypeme strúhaným syrom