Langoše -celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Langoše bezlepkové nie sú dostať kúpiť tak som ich skúsila urobiť doma.

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pripravíme si všetky potrebné ingrediencie
  2. odvážime si múky ,pridáme soľ, vajce a urobíme kvások z teplej vody a cukru a kvasníc
  3. vykysnutý kvások prilejeme do misky a vypracujeme cesto-najskôr varechou a potom aj ručne
  4. cesto necháme kysnúť 30 minút
  5. potom cesto vyguľkáme asi na 2 mm hrúbku
  6. radielkom povykrajujeme kolesá asi tak 13 cm priemer (alebo ako sa nam podarí:-)))
  7. znova necháme podkysnúť 30 minút
  8. vyprážame na rozpálenom oleji z obidvoch strán do hneda
  9. pretlačíme si cesnak a zmiešame s vodou a soľou
  10. hotové langoše potrieme cesnakovou zmesou
  11. a potrieme kečupom a tatárskou omáčkou a posypeme strúhaným syrom