Foto: kaktusik
Už najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som Zobraziť celý popisUž najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som sa chcela trošku "vytiahnuť" pred mojím drahým aká som ja šikovná gazdinka :) No a po dlhom hľadaní som zavolala maminke, ktorá mi tento recept nadiktovala. Výsledok posúďte sami...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a droždie. Necháme chvíľku podkysnúť. Medzitým si do misky pripravíme múku, smotanu, vajíčka, soľ a kmín.
- 2
Do misky potom vylejeme kvások a vymiesime.Cesto prikryjeme mikroténovým sáčkom a dáme do chladničky na 3-4 hodinky. Ja som mala cesto v chladničke trošku dlhšie, pretože kým kyslo odskočili sme si na výlet do ZOO. Ale vôbec mu to neuškodilo :)
- 3
Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie bochníčky, necháme troška podkysnúť. Následne ich roztiahneme na veľkosť panvice alebo hrnca, kde langoše pečieme a šup s nimi na olej. Hotové langoše môžeme potrieť cesnakom, kečupom, smotanou, tatárskou a posypať syrom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zuzickaaa1 dakujem zuzi, ved za tieto moje varechove aktivity mozes vlastne ty :) som na vareche totalne zavisla
Langoše boli na obed, dobre si ma navnadila! Cesto nenechám v chladničke dlhšie ako týždeň (to bolo najdlhšie), ono totiž vždy, keď otvoríte chladničku, volá: "upeč si ma!!!" :-)))
Tá rasca je v nich naozaj výborná, robím niekedy aj langoše pod názvom "maďarské", kde do cesta idú varené prelisované zemiaky a tiež rasca.
som rada, ze ti chutilo :) hmmm nabuduce mozem pre zmenu vyskusat ja tie langose so zemiakmi... znie to zaujimavo
@mariaklara
dakujem :) snazila som sa :)