Mangový šalát
Lahodný mangovo-cibuľový šalát
Autor receptu: siuuu
Výborný a osviežujúci šalát, ktorý sa hodí najmä k pečenému mäsu - ja ho robievam k steakom aj k pečenému kuriatku. Recept
som kedysi dávno videla v jednej z relácii o varení. Svoj pôvod vraj má v Južnej Amerike.
2-4 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Mango očistíme - najlepšie je zrelé, ale nie príliš mäkké mango, aby sa dalo krájať. Mango pokrájame na malé kocky alebo iné obľúbené tvary. Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké kolieska alebo polkolieska, pásiky, kúsky... podľa chuti. Chilli papričky umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Ak nemáte radi pikantné, môžete chilli nahradiť napríklad trochou čerstvého tymianu.
- Mango, cibuľu a chilli dáme do vhodnej nádoby, jemne ochutíme soľou, korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu alebo citrónovej šťavy (podľa chuti) a zľahka premiešame. Môžeme podávať zľahka vychladený alebo rovno pripravený. Šalát má veľmi lahodnú a osviežujúcu chuť.