Mangový šalát

Lahodný mangovo-cibuľový šalát

Autor receptu: siuuu

Výborný a osviežujúci šalát, ktorý sa hodí najmä k pečenému mäsu - ja ho robievam k steakom aj k pečenému kuriatku. Recept som kedysi dávno videla v jednej z relácii o varení. Svoj pôvod vraj má v Južnej Amerike.

2-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mango očistíme - najlepšie je zrelé, ale nie príliš mäkké mango, aby sa dalo krájať. Mango pokrájame na malé kocky alebo iné obľúbené tvary. Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké kolieska alebo polkolieska, pásiky, kúsky... podľa chuti. Chilli papričky umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Ak nemáte radi pikantné, môžete chilli nahradiť napríklad trochou čerstvého tymianu.
  2. Mango, cibuľu a chilli dáme do vhodnej nádoby, jemne ochutíme soľou, korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu alebo citrónovej šťavy (podľa chuti) a zľahka premiešame. Môžeme podávať zľahka vychladený alebo rovno pripravený. Šalát má veľmi lahodnú a osviežujúcu chuť.